Kycklingklubbor i ugnen

-

Kycklingklubbor i ugnen har jag nog aldrig lagat förut, kycklingklubbor över lag är något jag väldigt sällan köper eller tillagar, men egentligen är det det både roligt med variation och att de är goda. De har ju ett saftigare kött än en kycklingfilé. Så här gjorde jag den här gången:

1 kg kycklingklubbor
4 potatisar
4 morötter
1 stor palsternacka
1 stor citron
1 msk honung
Rosmarin
salt
peppar
1 snackpaprika
5 cm zucchini

Dag 1: Jag började kvällen innan genom att dela mina tinade kycklingklubbor. Det var tre stycken i mitt paket på 1 kg så de var stora. Lägg den i en skål eller djup tallrik. Mät upp citronsaft och skal i en kastrull tillsammans med honung och hackad rosmarin. Låt allt bli varmt så det blandar sig med varandra och häll din marinad över kycklingen. Plasta och ställ in i kylen över natten.

Dag 2: Sätt igång ugnen på 200 grader. Skala och skär ner alla rotfrukter i samma storlek. Lägg alltsammans i en långpanna eller en stor ugnsform. Lägg dina kycklingbitar ovanpå och häll även över marinaden. Salta och peppra efter smak. Ställ långpannan i ugnen tills kycklingen är klar (skär i den för att se att köttsaften är klar och inte rosa), i ungefär 30 minuter. Jag fick ta bort mina kycklingbitar och fortsätta grädda rotsakerna, då jag skurit för stora bitar. I samma veva la jag på paprika och zucchinibitar, så de fick vara i ugnen en kortare stund.

Kycklingklubbor i ugnen

Servera kyckling och rotsaker tillsammans med en god sås, till exempel min kycklingsås.

 

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar