Ostpaj med broccoli

-

Ibland gör jag en ostpaj och lägger i någon grönsak som jag tror kommer att passa. De har alltid passat hittills och gör att ostpajen blir lite mera mat och mättar bättre. Jag använder olika ostar och oavsett ost eller oavsett grönsak, så blir det alltid gott. Paj är gott och ost är gott! Den här gången blev det en ostpaj med broccoli, vilket också blev gott. Testa er gärna fram och ta vad ni har hemma.

Många gånger så har jag en bit hårdost som börjar bli tråkig, då river jag upp den och stoppar i frysen. Det använder jag då och då, när man behöver lite riven ost – då finns det klart i frysen. Men nu till dagens rätt:

100g mjukt smör
1½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl

Ställ fram smöret i mindre bitar i rumstemperatur, medans du tex river osten.
Blanda sedan smöret med mjölerna så det blir en deg. Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda i tio minuter, 200 grader. Ta ut formen och häll i ostsmeten.

3 ägg
2 dl grädde
3 dl riven ost
1 stor eller 2 små broccolis
Salt och peppar

Börja med broccolin. Skölj den och dela i mindre bitar. Jag brukar även ta med stammen, men var noga att dela den i mycket mindre bitar, då de kräver längre gräddning än vanliga buketter.

Vispa ihop ostsmeten och häll den sedan över i det förgräddade pajskalet. In i ugnen i ca 25-30 min. Ät som den är med mera grönsaker på sidan alternativt som tillbehör till något kött. Vi åt pajen som tillbehör till en tjälknöl jag gjorde tidigare. Passade mycket bra, tillsammans med en bearnaisesås och grönsaker.

Ostpaj med broccoli

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar