Citronkyckling med soltorkade tomater

-

Dags för lite vanlig mat igen va? Jag blev sugen på en middag med kyckling som jag också skulle kunna använda som matlåda ett par dagar, så jag hittade en citronkyckling inne hos Matplatsen kände att jag ville prova. Jag har som vanligt inte gjort riktigt som hon skrivit, utan skruvade och vände lite efter mitt eget huvud och kylskåp.

Hon har också valt att servera denna som en lchf-rätt, och bara servera sallad till, men jag serverade tillsammans med potatisgratäng som jag ändå hade hemma och klar. Kycklingen, potatisgratäng och min sallad med bla granatäpplekärnor smakade så bra tillsammans, så jag hade kunnat äta mycket mera. Jag serverade även baguette-bitar på sidan, så man fick lägga på smör och ost själv. Riktigt gott!

1 kilo kycklingfilé
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
smör att steka i
Salt och svartpeppar
2,5 dl grovhackade champinjoner
3 dl grädde
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
färsk rosmarin
ca 6 hackade soltorkade tomater
Skal och saft av 1 citron
2 dl riven parmesan

Hacka lök, vitlök och även champinjonerna. Skär även kycklingfiléerna i mindre bitar. Fräs lök och svamp i smör i en stekpanna några minuter, lägg över dem i en kastrull eller gryta. Fortsätt med kycklingbitarna och stek dem tills de fått lite färg, salta och peppra. Lägg över i samma kastrull. Häll på grädde, vatten, fond, rosmarin och soltorkade tomater. Riv citronskalet men spara det. Pressa i citronsaften. Låt puttra ihop och smaka av med ev mera salt och peppar.

Strax innan servering, så rör ner riven parmesanost och citronskal och blanda runt. Servera din citronkyckling med valfritt tillbehör, jag kan tänka mig att även ris funkar riktigt bra. Men kom också ihåg en sallad på sidan, det gjorde susen för den totala smakupplevelsen.

Citronkyckling med soltorkade tomater

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar