Året 2017

-

Här kommer en sammanfattning om året 2017. Vad hände mig? Vad hände med resten av familjen och vad hände med bloggen?

Eftersom jag är mig själv närmast så börjar jag med mig:
Vi började året med en resa över nyår till Manchester i England och fick bla se Zlatan Ibrahimovic spela fotboll på självaste nyårsafton. Vi fick också se mitt hittills största fyrverkeri i Manchester Centrum. Häftigt!


Centrala Manchester, där själva 12-slaget tog plats

Februari sedan, så var vi en helg ner till Trollhättan och Marcus & Karolinas bröllop. Vackert bröllop och som vanligt är det alltid roligt att bli bjuden på fest.

Mars var jag bara på hemmaplan, men jag är också ganska osugen att åka någonstans i mars. Jämtlands finaste månad med vårvintern, den är oslagbar!

April och påsk firades på varmare breddgrader, närmare bestämt Dubai i Förenade arabemiraten. Såå skönt med en massa värme och att få se en ny häftig stad.


I Dubai med Burj al Arab i bakgrunden. Världens enda sjustjärniga hotell

I maj så åkte vi ner till Trollhättan igen, och tog oss en tur runt Göteborgsvarvet. Det var andra gången jag sprang och jag ska springa igen 2018. Folkfest!

Juni påbörjades med en resa till Västerås och Alvas klass riksfinal i Schackfyran. Häftigt arrangemang och otroligt duktiga barn. Alvas klass slutade på en imponerande fjärdeplats!


Alvas klass på klassfoto och även resultatlistan där ni hittar Sånghusvallen på en fjärdeplats

I juni så besökte vi också Svalbard över midsommar och fick se midsommarsol deluxe. Snacka om dagsljus hela dygnet runt.

 

Juli blev en skön sommarmånad på hemmaplan. Jag var ledig första veckan, då mina båda bröder med familjer kom på besök, men resterande månad jobbade jag.

Semestern började sedan på riktigt i augusti, då vi packade våra väskor och åkte till Balkan i två veckor. Under våra två veckor så var vi både i Montenegro, Kroatien och Bosnien. En väldigt bra och lärorik resa!

Året 2017
Utsikt från vår murpromenad i Dubrovnic

September var återigen en lugn månad på hemmaplan, men med så mycket golf som möjligt, blandat med bär- och svampplockning.

Oktober är min månad och det här året så blev jag 41 år lagom gammal. Själva födelsedagen intogs på resande fot, då det var den dag vi åkte hem från Island. Vi tog oss också en slapp skön helg i Stockholm mitt i månaden.


Sofia kyrka i Vitabergsparken – Stockholm

November började starkt med köksrenovering redan första dagen, och det höll på hela månaden. Vi tog en helg på min riktiga hemmaplan, dvs i Lögdeå hos min bror Erik med familj.

December blev på hemmaplan. Köksrenoveringen blev klar och allt skulle ställas tillbaka, samtidigt som julpyntet skulle fram. Vi kände också att det var väldigt välbehövligt med en månad i lugn och ro på hemmaplan.


Köksrenoveringen nästan klar

Familjen då? Lite blandat om oss allihopa:
Min äldsta dotter Saga slutade sexan och mellanstadiet och fyllde på sommaren tonåring. Förvandlingen är häftig att se, då hon slutade i sexan var hon fortfarande ganska liten men bara någon vecka in i skolan och sjunde klass, så var hon istället en ung dam. Häftigt! En tandställning har funnits större delen av Sagas år, men hon har skött det väldigt bra!

Min yngsta dotter Alva slutade istället fjärde klass i våras, och näst sista veckan så var klassen till Västerås och tog en imponerande fjärdeplats av alla tävlande i hela Sverige. Sen till hösten så började hon femte klass och fick äntligen vara enda syskonet på skolan – första året som mina barn går i olika skolor.

Daniel fyllde istället 37 år i maj och har rest mer än någonsin. Många gånger har vi rest tillsammans men minst lika många gånger har han rest själv. Hans reseblogg har tagit stor fart och det märktes – här har tex han skrivit om 2017 års alla hotell vilket blev ett par stycken.

Han är min livskamrat sedan några år tillbaka och det gör han mycket bra. Jag skulle aldrig ha kommit ut på så många resor utan honom. Å andra sidan skulle han inte ha ätit så god och varierad kost om det inte varit för mig, så vi kompletterar varandras liv väldigt bra!


Från vår toppbestigning på Svalbard i juni

Bloggen då? Mitt kära lite skötebarn som jag pysslar om dagligen. Jag försöker i möjligaste mån att blogga ett inlägg varje dag, då jag tror att det är roligast för er läsare. Att varje dag, året runt, få något nytt att läsa om, att få tankar och idéer kring matlagning och bakning och att också få några tips om att mat inte behöver vara så svårt.

Jag började året med nyårsmålet att bli stabil på runt 1000 visningar per månad, men det har gått såå mycket bättre. Jag är istället stabil på mycket mera och det tackar jag allra ödmjukast för – det är så ofantligt mycket roligare att skriva, då jag vet att mina texter blir lästa. Tack tack!

Men bloggen tar tid, mycket mera tid än vad jag trodde att det skulle göra. Inför varje inlägg så ska det tänkas, planeras, handlas, lagas, fotas och skrivas. Många delmoment även de enklaste inläggen. Men så länge det är roligt så får det ta tid. Då både jag och Daniel bloggar, så har vi var sitt skrivbord i vårt sovrum, där vi sitter kväll efter kväll. Ibland är vi bara tysta och skriver i varsitt hörn, men lika ofta kastar vi tankar och idéer över axeln och vet att den andre lyssnar.

Jag har sedan augusti börjat med månadssammanfattningar och här kommer den första årssammanfattningen. Är det roligt att läsa sammanfattningar eller skulle ni helst slippa? Att för ett ögonblick titta i backspegeln och reflektera över månaden eller året som har varit, innan man på nytt blickar framåt? Jag tror att det är nyttigt att stanna upp ibland och känna sig glad över det som varit.

Året 2017’s mest lästa inlägg blev min chipsgratäng med kyckling. En lite oväntad rätt, men god och väldigt passande på en fredag. Om man tar chipsen till middag, så har man redan påbörjat fredagsmyset?

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar