Restaurang Pinchos

-

En ganska nyöppnad restaurang i Östersund är restaurang Pinchos, som ligger på Thomégränd 18 – granne med busstationen. En kedja som vi hittar i många städer och där det alltid ser likadant ut. Tråkigt eller praktiskt? Tråkigt på ett sätt, då man inte får någon ny upplevelse fastän man äter i en annan stad, men praktiskt ifall man gillar konceptet och vet att man kan få samma sak i fler städer än hemma. Vad tycker ni? Gillar ni matkedjor eller vill ni ha något unikt för hemmastaden? Ifall ni ska ut och äta i en bortastad?

Jag och Daniel var tillsammans med min kollega Sabina där och åt middag en kväll. Premiär för oss alla tre, så vi visste inte riktigt hur det skulle funka. Vi var där en vardag i december och hade inte bokat, men restaurangen var långt ifrån full. Vi blev trevligt emottagna och visade till ett bord där också servitrisen berättade om deras app, och att vi var tvungna att ladda ner den för att kunna beställa.

Sen gick hon och vi fick klara oss själva. Vad denna servitris missade var att lämna ut vårt kort, där vi kunde se vårt bordsnr. Det tog ett tag innan vi förstod vad som saknades och att servitrisen glömt en viktig detalj. Servitrisen kom till slut och bad så mycket om ursäkt och så fick vi vårt kort. Då först kunde vi beställa vår mat.

Då restaurang Pinchos är en tapas-restaurang, så finns det en massa smårätter att komponera ihop som man vill. Jag valde tre rätter – kycklingspett, kebabrulle och sötpotatispommes. Vid det här laget så fungerade allt bra, så vi fick både dryck och mat fort. Vi hade hunnit bli ganska hungriga då vi fått sitta och vänta så vi högg in på första tuggorna av vår mat i tystnad.

Vi hade en trevlig stund på restaurangen och jag blev mätt på mina tre rätter. Kebabrullen och sötpotatispommes var godast, medan kycklingspetten var helt ok. Då servitrisen återigen bad om ursäkt, så fick vi som kompensation beställa in varsin efterrätt. Mitt val föll på en Daimbrownie vilken var jättegod och en bra avslutning på kvällen.

Då jag var chaufför för kvällen, så körde jag alkoholfritt, men de har roliga drinkar på Pinchos. Jag har kopierat två av dem här i bloggen, nämligen min Soda Pop och Hallon och Lakritsdrink. Då jag bara hunnit vara en gång på Pinchos, denna premiärgång, så har jag inte druckit dem själv på Pinchos men det måste såklart bli av någon gång.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar