Garam Masala – middag med kikärtor och halloumi

-

Veckans Meatfree Monday kommer här och idag bjuder jag på Garam Masala – en middag med bland annat kikärtor och halloumi. Jag valde halloumi med chili, då den är otroligt god och ändå lagom stark i sin chilismak. Prova gärna att steka skivor av chili-halloumi och servera som tilltugg till ett glas på fredagskvällen.

Garam masala

Jag serverade min Garam Masala-middag tillsammans med stekt halloumi, kokt ris och en bit bröd. Mycket gott!

1 förp kokta kikärtor
1½-2 dl grädde
Garam Masala
Curry
Zucchini
Cocktailtomater
Salt och peppar
Färsk spenat
Halloumi med chili
servera med kokt ris

Sätt igång en kastrull med riskokning och ta fram en stekpanna. Sätt den på medelvärme och stek halloumiskivor. Lägg åt sidan.

Häll ner avrunna kikärtor i stekpannan, lite smör eller olja i botten. Lägg även ner tärningar med zucchini och klyftor cocktailtomater. Krydda med Garam Masala och Curry och häll på grädde. Låt blandningen puttra ihop medans riset kokar klart och smaksätt grytan med salt & peppar. Strö över ett par nävar färsk spenat också, det ser vackert ut!

Min Garam Masala-middag med kikärtor och halloumi

Otippat gott och kanske ännu godare i matlådan dagen efter.

Visste du att? Info från Wikipedia
Garam Masala är en indisk kryddblandning där Garam betyder varm och Masala betyder kryddblandning. Blandningen kan variera, men ofta innehåller den svartpeppar, kardemumma, gurkmeja, kryddnejlika, kanel, bockhornsklöver, fänkål, senapsfrön, muskot, vitlök, chili och ibland även saffran.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSmakbox Knytkalas
Nästa artikelFettisdag 2018

Kommentera