Zucchinisoppa med curry

-

Veckans Meatfree Monday kommer här, och idag bjuder jag på en zucchinisoppa med curry. Det kan kanske låta lite tråkigt men var faktiskt en jättegod soppa. Jag valde att servera den med ett par skivor vit Castello-ost med chili i, vilket jag tycker passade bra. Ett gott bröd på sidan också, så blev måltiden komplett!

4 potatisar
1 zucchini
1 paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 tsk curry
Olja att steka i
3-4 dl vatten
Grönsaksfond/buljong
1 dl grädde (avstå ifall du vill göra soppan vegansk)
Salt och peppar

Börja med att hacka lök och vitlök. Skala potatisarna och dela dem i mindre bitar. Dela även zucchini och paprika i mindre bitar. Sätt igång en kastrull och ta lite olja i botten. Stek lök och vitlök så de blir genomskinliga. Krydda med curry och låt fräsa lite till.

Fyll på kastrullen med potatis, zucchini, paprika, vatten och grönsaksfond. Låt småkoka ca 20-25 min, så potatisen blir mjuk och mixa sedan soppan. Ställ på plattan igen och häll ner grädde. Smaksätt också med salt och peppar.

Servera med en klick creme fraiche och ett gott bröd. Jag valde att lägga ett par skivor ost samt lite koriander. Det är så gott med soppa med jämna mellanrum!

Visste du det här om zucchini?

Squash eller zucchini kallas de gröna till gula och avlånga frukter som härstammar från pumpasläktet. Squashen kommer från Nordamerika där den odlades av ursprungsinvånarna innan européerna kom dit.

Squash är ettårig ört med gula blommor. Själva frukterna är mellan 10 och 50 cm och oftast gröna eller gula. Formen på dem är oftast avlång och böjd. Frukterna kan väga mer än 2 kilo.

Källa: Wikipedia

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera