Risotto med pesto och spenat

-

Tips till helgmiddagen! Risotto kan man äta med alla möjliga smaksättningar och alla som jag smakat är goda! Det är en anledning till att jag alltid har ett paket Avorioris hemma i skafferiet och riven parmesan i frysen – att jag vilken dag som helst kan koka ihop en risotto. Jag har mina varianter här, men den här gången ville jag testa att göra en risotto med pesto. Då risotto är gott och pesto är gott, så måste kombinationen bli jättegod!

För två personer:
1/2 hackad lök
2 dl Avorioris
Olja till kastrullen
4 dl grönsaksbuljong/fond
Parmesanost
Pesto
Färsk spenat
Svartpeppar

Börja med att hacka löken, lägg hacket i en kastrull tillsammans med ris och olja. Koka upp buljongen så den är varm, ställ åt sidan. Ta kastrullen med lök och ris och låt det fräsa en kort stund i kastrullen. Rör så det inte bränner fast.

När det fått fräsa en kort stund, häll på lite buljong och rör igen. Låt det stå och småputtra och häll på buljong med jämna mellanrum, tills buljongen är slut. Det brukar ta ca 20 min.

När riset känns klart, så ta det av plattan och rör ner riven parmesan, pesto och hackad färsk spenat. Smaka av med både parmesan och pesto, så det blir en lagom smak. Vid servering, så kan du toppa din risotto med mald svartpeppar.

Antingen äter du din risotto precis som den är, eller så äter du den tillsammans med något annat. Jag har provat att servera risotto både till en köttbit, till fisk och som här till vegetariska halloumibiffar. Då risotton är så krämig, så behöver man inte heller någon extra sås.

Risotto med pesto och spenat

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar