Klassiska chokladsnittar

-

Nu kommer en kaka som förmodligen funnits i urminnes tider. Jag pratar om klassiska chokladsnittar som min mamma och mormor bjöd på, och förmodligen mormors mamma också. Inte snittar som i kolakakor utan en torrare kaka. Det här ska enligt uppgift vara Birgitta Rasmussons recept, så det borde ju borga för en riktigt god kaka.

Ca 70-80 st
5 dl vetemjöl
2 1/2 dl socker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200 g smör
1 ägg
Pensling och garnering
1 ägg och pärlsocker

Ta gärna fram smöret en stund innan, så det hinner bli rumsvarmt och mjukt. Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt sedan smöret och ägget. Arbeta snabbt ihop alltsammans till en deg och dela degen i sex delar.

Forma dem till fingertjocka längder och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Platta till längderna och pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.

Grädda kakorna i 200 grader ca 15 minuter.
Låt längderna svalna något och skär dem sedan i ca två cm breda, sneda bitar.

Klassiska chokladsnittar
Passade utmärkt på mitt dagsfärska kap på Indiska’s rea, ett litet uppläggningsfat

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar