Alvas ost- & örtpasta

-

I helgen var tjejerna hos mig och jag utmanade dem att de skulle få laga middagen en dag var. De vet att jag lagar mycket mat och de menar också att jag lagar god mat, så hos mig äter de bra! De gillar också att de har Hemkunskap på schemat nu för tiden, så en utmaning kändes lagom. Efter lite funderande så siktade Alva in sig på Alvas ost- & örtpasta till söndagsmiddagen.

Alva

Receptet hittade hon i boken Markus Pasta, av Markus Aujalay. Vi tittade igenom receptet och åkte iväg och handlade några ingredienser jag saknade.

På söndagseftermiddagen sen, så började Alva laga mat och jag fanns tillgänglig i köket. Hon läste receptet och fixade hela middagen själv, medan jag fanns tillgänglig vid ev frågor. Alvas ost- & örtpasta var en väldigt god pasta som hade strykande åtgång vid middagsbordet:

400 g pasta
250 g mascarponeost
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
1 kruka persilja (vi hade fryst persilja)
salt & peppar
riven parmesanost

Om du som Alva är lite ovan i köket, så börja med såsen. Lägg mascarponeosten i en bunke och fyll på med en vitlöksklyfta i mindre bitar, plockad basilika och persilja. Mixa så allt går sönder och blandas med varann.

Sätt igång en kastrull med pastavatten. Alva valde Fusilliskruvar från Gotland men välj en som du gillar. Under tiden pastan kokar, så hinner du duka bordet och även hacka ihop en enkel sallad. Alva tog fram färska spenatblad, delade cocktailtomater och majs.

När pastan kokat klart, häll av vattnet och rör ner ostsåsen i den varma pastan. Toppa med riven parmesanost, alternativt ställ fram en liten skål på bordet.

En riktigt god pasta som fick betyg 8 av mig och Saga. Alva själv satte betyget 9,9 och har redan ställt in sig på att det blir en ny pasta nästa gång hon får laga mat.

Alvas ost- & örtpasta
Jag valde att blanda upp pastan med både spenatblad och hackade tomater efter jag tagit bilden, vilket gjorde pastan ännu godare.
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar