Flygande halloumi

-

Dags för en Meatfree Wednesday, right? Jag hade egentligen tänkt posta det i förrigår som var Meatfree Monday, men hann inte laga på söndagen och göra klart inlägget. Livet som matbloggare, är ju att försöka vara ute i god tid och laga maträtterna i förväg. Temadagarna måste man ha koll på ett tag innan, för att hinna laga, fota och skriva sitt inlägg. Helst när en, som jag, gör allt jobb på sin fritid. Nåväl, vegetariskt kan en äta vilken dag i veckan som helst och idag kommer min flygande halloumi. Flygande Jacob alltså, men med halloumi istället för grillad kyckling.

Jag hittade receptet inne på köket.se och hade därför lök i min flygande halloumi. Det brukar jag inte ha i en vanlig flygande Jacob, så det är alltså valfritt. För att göra rätten helt vegetarisk, så hade jag också tänkt testa Fejkon, ett vegetariskt bacon, men jag hittade inte det i min vanliga matbutik, utan körde istället på vanlig bacon.

Senast jag var och handlade, så hittade jag ett storpack halloumi. Får tjejerna välja, så går det åt en del halloumi här hemma och nu när jag har en öppnad förpackning så blir det fler halloumirätter de kommande dagarna. Mitt godaste halloumirecept är min ölfriterade halloumiburgare. Har ni inte testat den, så gör det!

Flygande halloumi

1 gul eller röd lök
2 halloumi
olja till formen
3 dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
salt och peppar
120 g bacon eller fejkon
2 bananer
1 dl jordnötter

Servering
4 port ris

Sätt ugnen på 225 grader.
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Skala och hacka den gula löken. Skiva halloumin i skivor. Stek löken i en stekpanna, häll av när den är mjuk. Stek även halloumiskivorna så de får en yta. Lägg åt sidan och skär ev i bredare stavar. Skär bacon i mindre bitar och stek baconet.

Flygande halloumi

Flygande halloumi

Lägg löken och halloumin i en ugnsform. Lägg på stekt bacon och skivad banan. Högst upp strör en ut jordnötter. Blanda ihop grädde och chilisås (jag brukar inte vispa grädden men det är olika i olika recept) och häll över ugnsformen. Sätt in i ugnen och gratinera i ca 15 minuter.
Servera med kokt ris och gärna en sallad, eller åtminstone någon grönsak.

Flygande halloumi

Min flygande halloumi

Flygande halloumi

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar