Tomattarte med chèvre

-

Här kommer ett riktigt gott tips inför helgen eller till vilket buffebord som helst. En tomattarte som jag hittat på Tuvessonskans instagram och som jag testade själv i helgen. Jag är en riktig sucker för chèvreost och skulle kunna äta det mycket oftare än jag gör. Kall eller varm ost spelar ingen roll, chèvre är alltid gott!

1 ark färdig smördeg
Chèvreost
1 dl creme fraiche
Honung
Peppar
Tomater
Färsk basilika eller timjan

Ta fram din smördeg och lägg på en plåt. Baka i ca 15 minuter på 200 grader tills den blir frasig (jag valde att inte pricka den innan ugnen, men det kanske jag borde ha gjort?). Mixa eller mosa ihop chèvreost, creme fraiche och honung till en bredbar röra. Bred ut den på den varma smördegen.

Tomattarte med chèvre

Skär dina tomater i skivor eller halvor/kvartar och sprid ut ovanpå smördegen. Ju fler former, desto vackrare skapelse. Toppa med basilika eller timjan och ett par drag med svartpepparkvarnen. Servera!

Tomattarte med chèvre

Tomattarte med chèvre

Vi åt den som en eftermiddagssnack på helgen, men jag tror att den passar på vilket buffébord som helst, eller varför inte som snacks till en glas välkomstdryck? En tanke fanns att prova den lagom till champagnens dag förra fredagen, men jag fick inte ihop mitt schema.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar