Tacoinspirerad kyckling

-

En rätt som är oväntat god, är att laga en tacoinspirerad kyckling till middag. En kan välja hur mycket tacoinspirerad middagen ska vara, eller om det bara ska räcka med de nachopanerade kycklingbitarna? En favorit i repris hos oss och den här gången valde jag att göra en guacamole och servera tillsammans med kycklingen, samt ostsås och mera nachos att plocka. I övrigt var det inte taco. Creme fraiche och sweet chilisås fick också följa med som sås.

Då tacos är en återkommande rätt i de flesta svenska hem, så har jag gjort olika taco-middagar. Se hela min samling här.

500 gram kycklingfiléer delade på hälften, så de är tunnare än vanliga filéer
1/2 påse nachochips eller tortilla chips chili/cheese-smak
Ev finhackad chili
1-2 vispat ägg
½ dl vetemjöl
salt & peppar
Smör att steka i

Serveras med ris, pasta, matvete eller vad man nu har hemma. En god sallad och en dressing gjord av creme fraiche och sweet chilisås.

Sätt igång en kastrull med ris och sätt på kokning. Låt de nachochips som blev över ligga kvar i påsen, och med hjälp av en händerna/brödkavel/mortelstöt hamrar du dem till ett kross. Ju mindre desto bättre. Blanda ev med finhackad chili. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Vispa ett ägg och lägg i en tallrik, häll upp vetemjöl i en andra tallrik och häll upp nachokrosset i en tredje. Dubbelpanera kycklingbitarna genom att doppa filéerna i vispat ägg, i vetemjölet, tillbaka till ägget och sen ner i nachokrosset. Det tar en stund och en blir väldigt kladdig om fingrarna, men det är värt det!

Tacoinspirerad kyckling

Tacoinspirerad kyckling

Värm upp en stekpanna (medelsvag värme) med smör och stek kycklingen på svag värme, annars kan nachochipsen bli brända. Det tar en stund och du kan provskära i en bit för att se så att kycklingen är genomstekt.

Tacoinspirerad kyckling

Blanda en dressing med creme fraiche och sweet chilisås samt gör en god sallad. Servera nachopanerad kyckling tillsammans med ris, sallad och dressing och jag lovar uppskattande kommentarer. Riktigt gott sätt att äta kyckling med tacotouch på det här sättet.

Tacoinspirerad kyckling

Tacoinspirerad kyckling

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelAlvas kärleksmums
Nästa artikelSaffranssnittar med russin

Kommentera