Ädelostpasta med färsk spenat och grillad kyckling

-

Det här var en dag då jag slutade mitt arbete och inte hade någon idé om vad vi skulle äta till middag. Jag gick förbi en matvaruaffär på vägen hem och hoppades på inspiration. Till slut kom jag fram till ostdisken och såg ädelost och då dök ett middagsförslag upp i huvudet. Ädelostpasta med färsk spenat och grillad kyckling.

Jag köpte det jag behövde och gick hemåt. Rensade kycklingen direkt, då jag tycker att det är lättare att rensa en varm kyckling jämfört med en som legat i kylen ett par timmar. Jag rensar hellre kycklingen och sparar köttet i en burk i kylen, än tvärtom.

Valfri pasta, vi valde tagliatelle
1/2 grillad kyckling
1 dl creme fraiche
1/2 dl grädde
Hummer eller skaldjursfond
Färsk spenat
Ev 1 tomat
Ev 1 snackpaprika
1 bit ädelost, jag hade Gräddädel från Kvibille
Riven parmesan
Salt och peppar

Rensa din kyckling först och ta undan ca 1/2 kyckling. Lägg resten i kylen och spara till en annan middag, det går också att frysa den. Sätt igång en pastakastrull och ta även fram en mindre kastrull. Ta ner creme fraiche, grädde och fond och låt koka ihop. Lägg ner osten i mindre bitar och låt smälta. Hacka tomat och snackpaprika i mindre bitar och blanda ner tillsammans med färsk spenat och kycklingbitar. Smaksätt med salt och peppar.

När pastan kokat klart, häll av pastavattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen. Häll ner ädelostsåsen och blanda runt tillsammans med pastan. Lägg upp pastan i en snygg skål, toppa med riven parmesan och även några drag på svartpepparkvarnen. Servera!

Ädelostpasta med färsk spenat och grillad kyckling

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar