Rosepepparkyckling

Då jag blev sugen på min grönpepparkyckling i helgen, och sent omsider insåg att jag inte hade någon grönpeppar hemma, så blev det istället rosépepparkyckling. Det är så himla smidigt att göra en stor form med mat, grädda i ugnen och sen ha både middag och matlåda klart. Den här rosépepparkycklingen kan du gärna förbereda timmarna innan eller ännu hellre kvällen innan.

Så blev det i söndags, då vi först åt mat hemma och sen gick in till Bishops och var med på en quiz-kväll. Det var Daniels kollegor som behövde förstärkning, så vi ställde upp båda två. En riktigt rolig kväll, då jag gillar tävlingar och frågesport, så jag kanske drar ihop ett eget lag till våren? Hmm.

Men rosépepparkycklingen då? Jo, så här gjorde jag:

1 grillad kyckling i bitar
1 broccoli i bitar

2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 dl mjölk
1 msk kycklingfond
2 msk chilisås
1 msk rosépeppar
Svartpeppar

Bena ur kycklingen och dela i mindre bitar. Lägg i en smord ugnsfast form tillsammans med broccolibuketter. Koka ihop grädde, creme fraiche, mjölk, fond, chilisås och mortlad rosépeppar och häll sedan såsen över kycklingen. Härifrån kan du låta formen stå till sig minst ett par timmar, men ännu hellre till dagen innan.

Rosepepparkyckling

När det närmar sig servering, så sätt in formen i ugnen, 200 grader. Låt stå i ca 15-20 min så allt hinner bli varmt. Under tiden hinner du göra din sallad och koka ris. Det finns även tid att duka, då rosépepparkycklingen sköter sig själv i ugnen.

Rosepepparkyckling

Rosepepparkyckling

Rosepepparkyckling

Kommentera