Spenatpaj med chèvre

-

Ibland blir det inte riktigt som en har tänkt sig… Häromdagen hade jag rester av min färgglada tacokyckling i kylen och tänkte paj till middag dagen efter. Jag gjorde en pajdeg och tryckte ut den i en form, satte in formen i kylskåpet och tänkte göra resten samma dag som vi skulle äta pajen. När jag kom hem från jobbet dag två, så hör jag Saga och hennes kompis från vardagsrummet.

– Hej, vad gör ni?
– Vi hittade den där tacokycklingen så vi äter tortillas.
– Jaha, det där som skulle bli paj idag…

Nåväl, jag hade en pajdeg klar i kylen, så jag satte mig och sökte pajrecept. Hittade denna spenatpaj med chèvre inne hos Ica, så jag satte igång.

Först min gamla vanliga pajdeg:
100 g smör
1/2 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl

Ta gärna fram smöret en stund innan så det hinner bli mjukt. Knåda ihop till en deg och tryck ut den i en pajform. Förgrädda i 200 grader ca 10 min.

Spenatpaj med chèvre

Fyllning:
ca 400 g fryst bladspenat
1 1/2 vitlöksklyftor
10 marinerade soltorkade tomater
200 g getost
1/2 burk oliver (à 500 g)
salt & svartpeppar

Äggstanning:
2 ägg
1 dl grädde

Fyllning: Tina spenaten och krama ur vätskan. Skala och hacka vitlöken. Strimla tomaterna. Skär eller smula osten i mindre bitar. Låt oliverna rinna av och dela mitt itu. Vispa ihop ägg och grädde i en skål.

Fördela din spenat, vitlök, tomater, ost och oliver på pajbotten. Jag valde att lägga grönsakerna först och sen smula över chèvren. Häll över äggstanningen. Toppa med salt och peppar. Grädda mitt i ugnen ca 30 min.

Spenatpaj med chèvre

Spenatpaj med chèvre

Spenatpaj med chèvre

När jag serverar paj, så tycker jag att det är otroligt gott med en sallad och väldigt gärna någon creme fraiche-dressing/sås. Då skulle jag kunna äta paj varje dag, då det går att variera i all oändlighet.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelRostad blomkålssoppa
Nästa artikelNyttigare ostkaka med keso

Kommentera