Mat kan många gånger låta mera avancerade än vad de är, och det är delvis därför jag har den här bloggen. För visst finns det avancerad mat, men den mesta maten vi äter i våra hem till vardags, är ändå ganska enkel. Fläskkarré i hoisinsås kanske låter krånglig, men det är en av månadens enklaste rätter.
Jag valde att svänga ihop den här mitt i veckan och fick även mat över, så det räckte till matlåda för både mig och Daniel. Fastän vi bara hade 2 skivor fläskkarré. Perfekt, tycker jag.
Receptet nedan (som jag hittat hos Ica) är alltså för fyra personer, men jag tror nog att det blir ett par matlådor också.
4 skivor fläskkarré
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olja
200 ml färdig hoisinsås
1 gurka
Ev 1 msk sesamfrön (jag hade inga sesamfrön hemma den dagen)
4 port äggnudlar (eller ris)
Börja med att strimla köttet och hacka vitlöken. Sätt igång en kastrull med pastavatten.
Stek kött och vitlök i några minuter i oljan i en stekpanna. Rör ner hoisinsås och låt bli varmt. Skär gurkan i stavar.
Servera din fläskkarré i hoisinsås med nudlar och gurka. Strö sesamfrö på toppen.
Så, enkel och snabb mat serverad, som dessutom smakar väldigt gott. Så om ni äter denna fläskkarré i hoisinsås idag som söndagsrätt, eller om ni förbereder för en enkel rätt senare i veckan?