Halloumibiffar med vita bönor och zucchini

-

Meatfree Monday och här kommer en ny sorts vegetariska biffar. Halloumibiffar med vita bönor och zucchini. Jag har gjort några olika sorters halloumibiffar och de är fantastiskt goda. Har ni inte testat, så gör det!

Ang halloumiosten vi köper i butiken, så läste jag på ursprungslandet då jag lagade mina halloumibiffar. Det är både komjölk, fårmjölk och getmjölk med ursprung Cypern i osten, vilket är fullt naturligt då det är en cypriotisk ost.

Men då jag vill använda svenska råvaror, så sökte jag ifall det finns någon hallumiost med svensk mjölk i, och det finns det faktiskt. Tidningen Land publicerade nyheten den 9:e januari 2019 och den svenska motsvarigheten kommer att heta Eldost. Så håll utkik efter svensk Eldost framöver, det kommer jag att göra.

Halloumibiffar med vita bönor och zucchini:

200 g halloumi
1 normalstor zucchini
380 g vita bönor (230 g avrunnen vikt)
1 ägg
1 dl ströbröd
1 stor vitlöksklyfta
1 msk spiskummin
Salt

Börja med att riva osten och zucchinin på rivjärnets grova sida. Bland i en skål. Mosa de vita bönorna med en gaffel och blanda ner, det behöver inte mosas så noga. Häll ner ströbröd och knäck ett ägg, blanda så du får en tjock blandning. Hacka vitlök och blanda ner tillsammans med spiskummin och salt. Låt gärna stå en stund, så ströbrödet hinner svälla.

Sätt igång en riskastrull på sidan och starta en stekpanna. Ta upp av halloumiblandningen med två skedar och skapa bollar. Lägg ner en boll i din smorda stekpanna (jag använder alltid flytande Smör- & Rapsolja) och tryck försiktigt på bollen så den blir en rund biff istället.

Stek biffarna på båda sidor och ta upp när de är klara. Gör nya bollar som blir till biffar.

Halloumibiffar med vita bönor och zucchini

Servera dina halloumibiffar med vita bönor och zucchini tillsammans med kokt ris och en god sallad. De är ganska saftiga, så jag hade ingen sås på sidan, men en klick creme fraiche eller en krämig avokado funkar alltid.

Halloumibiffar med vita bönor och zucchini
Halloumibiffar med vita bönor och zucchini
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar