Svinnsmart kycklingwok

-

Då jag var och handlade i helgen, så hittade jag en förpackning wokgrönsaker som hade kort datum och alltså bättre pris. Jag visste att jag behövde fixa en lunch samma dag, så då passade det mig utmärkt att göra en svinnsmart kycklingwok.

Då jag dessutom hade en kycklingfilé kvar hemma i kylen, sedan jag lagat min Club Sandwich dagen innan, så var lunchen gjord på ca 15 min. Perfekt, då vi båda ville gå ut i det fina vädret.

Det är ett av mina tips. När du ändå tar fram och tillagar tex kycklingfilé, gör i ordning lite mer än du behöver och gör en annan rätt nästa dag. En tillagad kycklingfilé går att använda till så mycket.

En snabb svinnsmart kycklingwok:

1 förpackning wokmix
(Alternativt egna grönsaker, såsom 1 morot, en bit vitkål, några buketter broccoli och purjolök)
1 färdig kycklingfilé
1/2 flaska Oystersås (eller Hoisinsås)
Salt & Peppar

Äggnudlar

Till servering:
Cashewnötter
Creme Fraiche
Sweet chili-sås

Svinnsmart kycklingwok

Sätt en pastakastrull på värme och även en stekpanna. Ta lite olja eller smör i botten på stekpannan och lägg ner påsens innehåll. Stek grönsakerna på medelvärme, medan du delar din kycklingfilé i mindre bitar.

När vattnet kokar, så lägg ner nudlarna. Samtidigt kan du tillsätta dina kycklingbitar och oystersås. Rör om och låt bli varmt. När nudlarna är klara, häll av pastavattnet och lägg ner nudlarna i samma stekpanna. Rör runt så allt blandas.

Vid servering så strödde jag på cashewnötter och ställde fram creme fraiche och sweet chilisås. Så enkelt, gott och snabbt att äta bra mat!

Svinnsmart kycklingwok
Svinnsmart kycklingwok

Med det här inlägget vill jag bara visa på hur enkelt det är att äta en svinnsmart kycklingwok. Eller att äta svinnsmart över lag. Var inte rädda för mat med kort datum, i de flesta fall så är produkten fortfarande jättebra i någon/några dagar till. Det kräver kanske lite ansträngning, att laga upp det samma eller nästföljande dag (alternativt stoppa det i frysen, beroende på vad ni köpt), men gör att butiken slipper kasta mat.

Och om ni köper på sista bästföre-dagen och produkten är dålig, så har ni rätt att gå tillbaka med produkten och få pengarna tillbaka. Så det är värt att chansa. Om vi blir bättre på att äta upp all mat, så tjänar alla på det. Min egen plånbok, butiken slipper kasta och naturen tackar och bugar.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar