Färsk pasta med currysås

-

Jag är nog en väldigt vanlig människa i dagens samhälle. Som jobbar heltid, har två barn och gillar att träna. Att jag sedan bloggar på fritiden är väl det som sticker ut. Med det vill jag säga att även min tid är kort och att jag ibland behöver fixa något snabbt för att få mat och energi i magen. Färsk pasta med currysås blev en sådan rätt, som också funkade som matlåda.

Färsk pasta är lite av en livräddare, jag har oftast både en och två paket i kylen. Jag brukar passa på när affären har någon drive, och att köpa två till ett bättre pris. Det är enkelt att hitta på en snabb sås till färsk pasta, då den är så god i sig själv.

1 förp färsk pasta, jag valde tortellini
1-2 tomater

1 dl crème fraiche
1-2 tsk curry
Ev gurkmeja för att få mera färg
1 finhackad vitlöksklyfta
Färskpressad citron- eller limejuice
Salt & peppar
En gnutta socker

Blanda alla ingredienser till currysåsen och krydda med salt, peppar och lite socker. Ställ åt sidan och låt smakerna sätta sig medan pastan kokar.

Sätt igång en pastakastrull. Koka pastan enligt förpackningen. Jag körde tortellini och 3-4 minuters kokning. Hacka under tiden en tomat i mindre bitar. Häll av pastavattnet och blanda ner currysåsen och tomaterna bland pastan och rör runt försiktigt. Klart att servera en färsk pasta med currysås, till dig själv eller till din familj.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera