FotbollsVM-kaka

-

FotbollsVM har kommit igång och kommer att pågå mellan den 7:e juni till den 7:e juli. Händelsen går av stapeln i Frankrike. Sveriges första match är mot Chile ikväll och jag måste få tipsa om min fotbollsVM-kaka.

Jag bakade den för första gången förra året, då herrarna spelade sitt VM, men nu är det alltså damernas tur. Det är i grunden en fotbollsform där jag gräddat en avlång sockerkaka och sedan pimpat med fotbollstema. Läs mera nedan:

2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen.

Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.

Grädda din sockerkaka i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är sockerkakan klar.

Inte så snygg fotbollsplan just nu, men vänta bara

Dags att pimpa din fotbollsVM-kaka:

Garnera din fotbollsplan så som du vill, jag valde att lägga på ett lager chokladsmörkräm* ovanpå sockerkakan och sen pimpa med “gräs” och linjer. Vi hade också svenska flaggor att sätta som hörnflaggor. Ett roligt projekt som engagerade oss båda två och vi är nöjda med resultatet. Förmodligen kommer vi att baka någon fler gång och klura lite mera på “gräsmattan”.

Chokladsmörkräm:
100 g mjukt smör
1 dl florsocker
1-2 msk kakao
1-2 msk hett vatten

Ta fram smöret så det hinner bli mjukt. Jobba med en gaffel och arbeta in florsocker och kakao. För att få en något smidigare smörkräm, ta lite vatten i taget och jobba tills ni är nöjda.

Garneringen sköttes av Daniel, då han är den som är fotbollsmupp. De två sista bilderna är också tagna av honom, då jag höll i formen.


Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar