Reko Ring i Östersund

-

Jag köper, som ni säkert redan har uppfattat, väldigt gärna lokalproducerad mat. Dels för att vi har väldigt bra mat i Jämtland men också för att underhålla öppna landskap och att maten inte ska ha fraktats längre än nödvändigt. En grej som jag måste få berätta om, och promota, är Reko Ring. I Östersund, men vad jag förstår så finns det här och där över hela landet.

Reko Ring’s hela poäng är att lokala producenter ska få sälja till lokalbefolkningen på en viss dag, ett visst klockslag. Varje vecka. Som det funkar i Östersund, så har vi en Facebook-sida där producenterna lägger ut vad de kan sälja på torsdag och till vilket pris. Vi köpare får anmäla oss på Facebook-sidan och sen hämta varorna torsdag mellan 18-18.30. Snabbt, enkelt och de gånger jag har köpt – väldigt bra produkter! Då torsdagens försäljning ägt rum, så rensas fälten och producenterna lägger in nytt till veckan därpå.

Reko Ring

Senast jag köpte produkter på Reko Ring Östersund, så hade jag bokat det här:

Cocktailtomater från Ås Trädgård
Ägg från Dolttorpet
Två havtornsbuskar från Planta Jämtlandica

Tomaterna tog slut innan jag hann ta kort på dem, men jag kan intyga om att de var både fina och väldigt goda!

Reko Ring
Reko Ring
Reko Ring
En han-planta till höger och en hon-planta till vänster

Husets havtornsbuskar är ännu inte planerade, så därför en lite tråkig bild från vår sandlåda. Jag återkommer med bilder på hur de växer och förhoppningsvis kan jag återkomma med bilder på våra egna bär.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelMiddag från Hungrig.se
Nästa artikelTjälknul på fransyska

Kommentera