Varma mackor med tacofärs

-

Överbliven mat går att använda till mycket, och jag har försökt spinna på ämnet många gånger. Att ge förslag på nya rätter med överbliven mat, så vi inte ska kasta mat, utan kunna minska matsvinnet. Till exempel tacofärs som lätt blir lite över. Här kommer mina varma mackor med tacofärs, en snabb lunch eller middag.

Det blev en släng-ihop-lunch utan några direkta mått, så därför har jag bara spaltat upp vad jag använt. Så skönt när en kan göra av med rester och göra en ny spännande maträtt.

Överbliven tacofärs
Philadelphiaost
Tomater
Mozzarella
Tacokrydda
Ev peppar

Sätt ugnen på 200 grader och smöra en form eller ta ett bakplåtspapper. Blanda tacofärs och philadelphiaost så det blir en röra. Bred ut röran på valfritt bröd och lägg alltihopa i formen. Toppa med skivad tomat och mozzarellaost och ev lite tacokrydda på toppen.

Varma mackor med tacofärs

Låt osten smälta i ugnen, ca 15 min. Då kan du ta ut din snabba varma macka med tacofärs. Perfekt att äta till lunch tillsammans med en sallad.

Varma mackor med tacofärs

Andra förslag på tacomat, hittar du om du tittar in i mitt arkiv här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera