Mr Cake Göteborg

-

Under vår semisemester i Göteborg, så hade jag ett starkt önskemål. Att fika på konditoriet Mr Cake som nyss öppnat. Mr Cake är väl den största hype som har drabbat fikavärlden senaste tiden, så det klart att jag måste besöka Mr Cake då jag bor och jobbar i Göteborg, tänkte jag.

Mr Cake grundades 2017 i Stockholm, av konditorduon Roy Fares och Mattias Ljungberg. Det är två starka namn inom konditorvärlden, där de båda har vunnit flertalet priser. De utökade med Mr Cake i Göteborg i början av sommaren 2019.

Mr Cake

Fiket ligger intill Stenpiren vid Göteborgs hamn, som också är en knutpunkt med bussar, båtar och spårvagnar. En trappa ner från hållplatserna ligger fiket och det är bara att gå in. Vi gick dit en tidig lunch för att se oss omkring.

Vi behövde som sagt en lunch, så vi började med varsin laxmacka. En riktigt god laxmacka gjord på varmrökt laxröra, tebirkes, kapris, pepparot, dill och majonnäs.

Mr Cake
Mr Cake
Ingen brist på laxröra utan det räckte gott och väl. En väldigt god macka!

Efter laxmackan så ville vi såklart prova någon av de goda bakverk som ställts upp och såg goda ut. Väldigt rådvilla till en start, då allt såg så gott ut men vi valde till slut varsin bakelse, men delade sen på båda.

Mr Cake
Hmm, vad ska vi välja?
Mr Cake
Mr Cake
Den ena bullen godare än den andra…
Mr Cake
Mr Cake
Mr Cake
Den ena tårtan godare än den andra…
Mr Cake

Till slut bestämde vi oss, Daniel valde en Red Velvet Cheesecake och jag valde en fylld Rabarbermunk med vaniljkräm.

Mr Cake
Mr Cake
Mr Cake
Mr Cake

Om vi var nöjda när vi gick därifrån? Jepp! Och mätta hela eftermiddagen!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar