Koreansk BBQ på OGBG Göteborg

-

Häromkvällen var Daniels pappa Bertil och sambo Andreina i Göteborg och vi gick ut för en gemensam middag. Den här gången valde vi Clarion hotellet vid Stenpiren och restaurangen OGBG som ligger på gångavstånd från mitt jobb och knallade över. Vi fick ett bord på uteserveringen och slog oss ned.

Koreansk BBQ

Efter en titt på menyn så enades vi väldigt snabbt om att vi alla fyra skulle prova koreansk BBQ till middag (min 2 pers). Då tillagar du maten vid bordet och grillar köttet själv på ett stekbord. På sidan får du ett antal sidorätter.

Koreansk BBQ
Koreansk BBQ
Koreansk BBQ

Koreansk BBQ innehåller det här:

  • 75 g Bulgogi – marinerad svenskt innanlår
  • 75 g svensk entrecote m salt och två sorters peppar
  • Böngroddar
  • Korean Pickles
  • Soyasvamp
  • Ris
  • Kimchi
  • Salladsblad
  • Citronmajonäs
  • Nuoc chamdipp

Det blev trångt på bordet då vi var fyra stycken och det var många skålar, men vi samsades och skickade runt (det enda märkliga var att vi inte fick skedar i alla skålar och servitrisen erkände att de inte hade fler skedar… Vi fick skicka runt även skedarna alltså).

Elgrillen vi hade mitt på bordet var väldigt varm, så i den väldigt varma sommarkvällen så blev det snart ännu varmare. Den var också så varm så köttet blev klart på nolltid. Vi stängde av den emellanåt, för att hinna äta upp och bli sugna på mera. Ingen middag som en ska stressa igenom alltså, utan gärna sitta länge.

Koreansk BBQ

Hur äter en koreansk BBQ?

Tanken är att en ska ta ett salladsblad som botten och lägga i grönsaker, stekt kött och såser och sen äta det hela som en taco. Jag provade en första uppläggning, men gav upp då salladsbladet inte var riktigt tätt, utan det sipprade ut sås och rann längs handen. Men det var nästan lika gott att äta maten på tallriken med gaffel och kniv.

Koreansk BBQ
Koreansk BBQ

En väldigt god middag och blev mätta alla fyra. Innan vi beställde så var en fundering om köttet skulle mätta oss, men det kan jag intyga att det gjorde. Ingen av oss orkade någon efterrätt, utan vi var nöjda med middagen.

Daniels pappa Bertil har jobbat en hel del i Sydkorea och kunde intyga att smakerna stämde bra överens. Han var lite tveksam innan, den svenska varianten är väldigt sällan ens i närheten, men han fick erkänna sig besegrad. Smakerna var väldigt bra i denna middag med koreansk BBQ.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelMr Cake Göteborg
Nästa artikelTomatsås med fetaost till pastan

Kommentera