Tomatsås med fetaost till pastan

-

Nu lever jag och Daniel som hyresgäster i en kompis lägenhet. Vi passar katten och får möjligheten att bo och arbeta i Göteborg. Att vara inneboende hos någon annan och laga mat i någon annans kök är roligt! Det är utmanande, då allt inte är som vanligt. Mest för att jag inte har mitt vanliga utbud i skafferi och kylskåp utan måste tänka utanför ramarna.

Hittade ett recept inne hos Ica som jag tog till. Enkelt och snabbt men ändå gott! Det får fungera som veckans Meatfree Monday.

4 port valfri pasta, jag hade en förp färsk fettuccine (till två personer. Det blir tomatsås över, men jag sparade och kokade en annan torr pasta för att få till matlådan)

1 morot
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
390 g finkrossade tomater med basilika
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
1 kruka basilika
380 g kidneybönor

Till servering:
150 g fetaost

Sätt en pastakastrull på spisen. Skala moroten, lök och vitlök. Riv moroten grovt och hacka både lök och vitlök. Fräs allt i oljan i en stor gryta. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen utom basilikan och bönorna, och låt sjuda ca 10 minuter.

Tomatsås med fetaost

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och hacka basilikan. Häll av bönorna i ett durkslag och spola i kallt vatten. Vänd ner bönorna i såsenen kort stund och låt dem bli varma. Blanda sist i basilikan.

Blanda pastan med pastasåsen och häll upp i en stor snygg skål (min kompis Johanna har drejat egna skålar och jag känner mig inspirerad. Det vore superroligt att kunna ställa fram sitt eget porslin). Smula fetaosten och toppa med nymalen svartpeppar och ställ fram hela skålen.

Tomatsås med fetaost
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar