Plocksallad med sparris, halloumi och nektariner

-

En fräsch, enkel och väldigt god plocksallad med sparris, halloumi och nektariner kommer här. En perfekt sallad att ha på ett buffébord, alternativt att äta precis som den är som en lättare rätt.

Vi kom hem från en heldag på sjön och var ganska trötta, men med några få handgrepp så var ändå en lättare middag klar.

1 bunt sparris
1 halloumi
2 nektariner
salt och peppar

2-3 msk olivolja
½-1 msk vinäger
salt och peppar

Börja med sparrisen. Bryt alternativt skär av bottenspetsen på varje sparris och skär sedan bunten i två lika långa delar. Lägg en klick smör i en stekpanna och stek sparrisen några minuter, så den blir mjuk. Börja med bottendelarna då de är tjockare och behöver längre tid. Strö över lite salt och peppar. Lägg upp på ett snyggt fat.

Plocksallad med sparris

Fortsätt med halloumin. Dela den i skivor och stek varje skiva så den får en yta på varje sida. Under tiden hinner du skära klyftor från din nektarin. Blanda bitar av halloumin och nektarinklyftor ovanpå sparrisen.

Blanda en vinägrett med olivolja, vinäger samt salt och peppar. Droppa ungefär hälften över fatet och ställ resten på sidan ifall ni vill ta mera.

Plocksallad med sparris
Stekt sparris i botten, sen en blandning av stekt halloumi och nektariner på toppen.

Vi valde att ta det som en lättare middag, och jag ställde fatet i mitten av bordet och gav Daniel en gaffel. Sen satt vi och plockade från samma fat och pratade om vår dag. Riktigt nice!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Kommentera