En fräsch, enkel och väldigt god plocksallad med sparris, halloumi och nektariner kommer här. En perfekt sallad att ha på ett buffébord, alternativt att äta precis som den är som en lättare rätt.
Vi kom hem från en heldag på sjön och var ganska trötta, men med några få handgrepp så var ändå en lättare middag klar.
1 bunt sparris
1 halloumi
2 nektariner
salt och peppar
2-3 msk olivolja
½-1 msk vinäger
salt och peppar
Börja med sparrisen. Bryt alternativt skär av bottenspetsen på varje sparris och skär sedan bunten i två lika långa delar. Lägg en klick smör i en stekpanna och stek sparrisen några minuter, så den blir mjuk. Börja med bottendelarna då de är tjockare och behöver längre tid. Strö över lite salt och peppar. Lägg upp på ett snyggt fat.

Fortsätt med halloumin. Dela den i skivor och stek varje skiva så den får en yta på varje sida. Under tiden hinner du skära klyftor från din nektarin. Blanda bitar av halloumin och nektarinklyftor ovanpå sparrisen.
Blanda en vinägrett med olivolja, vinäger samt salt och peppar. Droppa ungefär hälften över fatet och ställ resten på sidan ifall ni vill ta mera.

Vi valde att ta det som en lättare middag, och jag ställde fatet i mitten av bordet och gav Daniel en gaffel. Sen satt vi och plockade från samma fat och pratade om vår dag. Riktigt nice!