Manly Beach i Sydney

-

Vi kom till slut iväg på en långresa vi längre drömt om. Att få åka till Australien och Sydney. Förutom semesterresa, så hade jag också bokat in mig på Blackmores half marathon. Men mer om det senare. Då vi pratade runt om Australien och Sydney, så fick vi ett återkommande tips. Strunta i Bondi Beach och åk istället till Manly Beach. Det är en båttur bort, men den tar bara 20 min.

Kaffe Circular Quay

Så vi lyssnade helt enkelt på våra tipsare och åkte en dag till Manly Beach. Båthamnen ligger centralt i Sydney, precis mellan Operahuset och Harbour Bridge, så det går inte att missa. Här går det båtar hela dagarna, så det är bara att välja rätt pir. Vi valde ManlyFastFerries och för 9.70 AUD/pp (betalas med resekortet Opal som du använder till alla transporter i Sydney) så fick vi kliva ombord.

Manly Beach

Väl framme på Manly så klev vi i land och listade direkt ut vilken väg som ledde oss över halvön och ut mot havet. Stilla havet. Det känns helt galet att en kan åka 20 minuter från stan och så komma till ”världens ände”, dvs där en inte ser något slut på havet. Vi mätte på kartan och Manly ligger norr om Nya Zeeland, så nästa landmassa är faktiskt Chile.

Manly Beach
Manly Beach
Manly Beach

Vi gick ut på stranden, tog av oss skor och strumpor och gick ner med fötterna i havet. Det var lite kallt, så jag var inte sugen att bada mer än fötterna – men inte heller så kallt att jag gick upp direkt. En jättehärlig sandstrand och en del folk, både i vattnet surfandes och uppe på stranden som njöt av det fina vädret.

Maria
Manly Beach

Vi hade hunnit bli lite hungriga, så vi vände tillbaka till shopping/matgatan som vi gått tidigare och hittade Hungry Jacks. Jag hittade en Ceasar Chicken som jag blev nyfiken på och beställde. En ganska god burgare med god smak, men en för torr kyckling. Nåja, jag blev mätt och det var huvudsaken.

Hungry Jacks
Manly Beach Hungry Jacks

Hungry Jacks fick vi också kolla upp, och det visade sig vara samma kedja som Burger King. Dock var namnet Burger King upptaget när de ville etablera sig i Australien, så de fick välja ett annat namn.

Manly Beach
Manly Beach

Vi gick tillbaka ner mot stranden och strosade en bit bort. Det är så nice med en bra strand, något magiskt att lyssna på vågorna som slår in. Vi tog några hundra bilder till innan vi vände och strosade tillbaka. Tillbaka längs stranden, tillbaka längs shoppinggatan och mot båten. Vi tajmade en båt precis, så 20 minuter senare var vi inne i stan igen. Så smidigt!

Harbour Bridge
Harbour Bridge från båten på väg tillbaka in till Sydney
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera