Fem bra restauranger i Göteborg

-

För andra året i rad så har vi tillbringat ett par veckor arbetandes från Göteborg. Såklart har jag gjort mitt bästa för att prova restauranglivet, så här kommer fem bra restauranger i Göteborg.

En restaurang vi upptäckte tack vare en kollega till mig, var restaurang Bar Normal på Prinsgatan. Deras sashimi är bara såå god! Jag åt den två gånger förra året och i år tog jag med mig min kompis Mari dit. En härlig restaurang, skön personal och ett skönt ställe att hänga på. Förutom väldigt god mat förstås.

Restaurang Bar Normal

En annan restaurang som vi upptäckte lite av en slump i sommar, var OGBG Bar & Restaurang som ligger vid Stenpiren. Mitt jobb ligger i närheten, så det var enkelt att gå dit. Vi var fyra stycken som provade deras koreanska BBQ utomhus och blev mycket nöjda (och mätta).

Koreansk BBQ

En ytterligare restaurang vi också hittade tack vare min kollega, samt att det ligger på vägen hem, är Barabicu som ligger längs Rosenlundsgatan. Vi var så nöjda förra året, så då blev det två besök.

Barabicu

Sen har jag två lunchrestauranger som jag gillar väldigt mycket. Den första är Jinx Foodtruck som ligger längs Magasingatan. Ät på bord utanför foodtrucken eller ta med din låda. Jag gillar framför allt rätten Thaicos som innehåller orimliga mängder koriander (fast tack vare mycket koriander, så smakar rätten väldigt gott!).

Jinx Food Truck

En ytterligare lunchrestaurang som ligger inne på samma torg, är kafferosteriet Da Matteo. De serverar inte bara kaffe, utan även lunch. Jag valde en väldigt god getostpizza i somras. Oerhört smart att servera en halv pizza och den andra halvan sallad – det tänket hoppas jag att fler pizzerior tar efter.

Da Matteo

En annan typ av restaurang

Sen är det ytterligare ett ställe jag vill tipsa om, men där får en bara en väldigt god skaldjursbuffé och en väldigt proffsig musikshow. Jag pratar om Skärgårdslinjen som vi åkte i somras, då vi ville fira Daniels pappa och hans sambo. En mycket trevlig kväll ute till havs! Båten utgår från Stenpiren.

Skärgårdslinjen
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelManly Beach i Sydney
Nästa artikelBucketlist -19 status

Kommentera