Oktober 2019

-

Sedär, då var det dags för en månadssammanfattning av oktober 2019 och en titt in i backspegeln igen. Oktober var en hemmamånad efter två veckor i Australien i september, men ändå en intensiv månad. Jobbet hade dragit igång deluxe och oktober månad har varit stressig där. Men, nog om det – här är det bloggen och mitt privatliv jag fokuserar på.

Det bästa får väl ändå bli min egen födelsedag och min sammanfattning av mitt 42:a år. Läs mera, eller iaf kolla in bilderna, i mitt inlägg här.

I bloggvärlden så går förstaplatsen istället till en gammal goding. Ugnspannkaka med keso. En enkel maträtt med keso som extra protein.

Så roligt att ni gillar enkel vardagsmat, det är ju det som är räddningen i alla familjer, för att få våra stressade vardagar att gå ihop.

Ett par andra inlägg i oktober som jag ändå vill pusha lite extra för är de här:

Flygande Jakob – en favorit från förr, är en sådan god maträtt. Jag tror aldrig att jag kommer att ledsna på den. Jag vill inte ha den så ofta, men när jag lagar – så skulle jag kunna slicka tallriken.

Flygande Jakob

Kycklingwok Pad Thai var en annan väldigt enkel och god vardagsrätt, gjord med en färdig smakpåse. Ibland tar även matbloggare genvägar.

Kycklingwok Pad Thai

En ostpaj med zucchini måste jag också få tipsa om. Det låter enkelt men var otippat gott och en ostpaj kan du ha på vilket buffébord som helst under året.

Ostpaj med zucchini

Söta inlägg i oktober? Jag gillade min plommonpaj som jag kunde göra då jag fick plommon av min granne.

Smulpaj med plommon

Julsäsongen närmar sig med stormsteg och jag har hunnit koka en laddning julgodis, det fick bli året smak av skumtomtar – Polka. Jag äter väldigt få skumtomtar som de är, utan kokar hellre skumtomtefudge – så goda!

Skumtomtefudge Polka

Finalen får ändå bli mina läckra leopardkakor. Vilka snygga kakor som kan förgylla vilket kalas som helst. Alla barn kommer att älska dem och även dina vuxna gäster.

Leopardkakor

Det var en sammanfattning av min oktober 2019. Hur har din varit? Kommentera gärna då jag är väldigt nyfiken om mina läsare.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelÄrtpesto med Ebba
Nästa artikelLövbiffsgratäng med ädelost

Kommentera