En enkel räksoppa

-

Fastän de flesta självklara storhelger nu är över, så är det ändå mysigt att lyxa till det lite grann även den här helgen. Helgdag på måndag, så en härlig tredagarshelg. Jag vill tipsa om en enkel räksoppa, som både smakar och ser mer avancerad ut än vad den är.

Jag har skrivit om soppan förut, men den tål verkligen att upprepas. Antingen om ni äter räksoppan som huvudrätt med något gott bröd på sidan, eller tar en mindre portion till förrätt. Den är god oavsett!

1 stor morot eller 2 mindre
olja
4 dl vatten
1 msk hummerfond
150 g räkost
1 dl creme fraiche
Mjölk och vetemjöl som redning
Cayennepeppar alt citronpeppar
Räkor

Riv moroten grovt och häll över i en kastrull med lite olja i botten. Fräs moroten någon minut innan vatten och fond/buljongtärning hälls på. Låt koka några minuter tills moroten är mjuk och mixa den sedan till småbitar.

Fyll på kastrullen med mjukost och creme fraiche, och låt koka upp. Krydda med peppar och häll även på redning så den tjocknar till sig lite. Dra kastrullen av sidan och lägg i räkorna. Det räcker om de blir varma, de behöver inte kokas.

En enkel räksoppa

Servera din räksoppa i snygga tallrikar, och servera ett gott bröd till din soppa. En enkel räksoppa att servera både helg och vardag. Pudra gärna över lite dill på toppen. Det är också gott att servera en klick aioli i soppan.

En enkel räksoppa
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera