Värna om våra restauranger och caféer

-

Corona, corona, corona… Någon fler som är less på att höra om Corona? Jag förstår delvis hetsen kring nyhetsrapporteringen men jag har svårt att förstå bunkringen av toapapper och konservburkar. Det klart att en ska ha några toarullar i reserv, men bunkra flera paket? I värsta fall (för de allra allra flesta) så blir vi sängliggande några dagar, sen är influensan över. Något vi istället borde fokusera på, är att hålla Sverige igång och då tänker jag mest kring mat. Vi måste värna om våra restauranger och caféer om vi vill ha dem kvar efter Corona.

Det kommer en sommar snart, då vi svenskar brukar vilja gå ut och sätta oss på en uteservering. Njuta av restaurangens goda mat och fantastiska service. Men om i stort sett alla måste stänga innan dess, så får vi väl fortsätta sitta hemma och äta konservmat? Inte jag iaf.

Jag önskar därför att ni går ur er bubbla en aning och stödköper den här veckan. Antingen köper mat, eller köper hem fika bara för att. För att hålla igång er favoritrestaurang eller favoritcafé – de som ni vill ska finnas kvar när Corona är över.

Restaurang Norra Station
Norra Station i Östersund
Restaurang Norra Station

Det är länge sedan jag skrev om någon restaurang i Östersund nu (slarvigt av mig, då jag är ute med jämna mellanrum), men ifall ni vill hitta de jag skrivit om, så hittar ni dem här.

Café Jaktstugan
Café Jaktstugan i Östersund
Restaurang Bar Normal
Restaurang Bar Normal i Göteborg
restaurang-hotell-hoga-kusten
Hotell och restaurang Höga Kusten-bron

Många caféer och restauranger har det tufft nu i Coronatider, men om vi vill att de ska finnas kvar, så måste vi också värna om dem och köpa från dem. För att de ska kunna ha kvar sina anställda och ha sin verksamhet öppen.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Kommentera