Mina 12 bästa höstpepp

-

Hösten känns som en nystart, lite samma som nyårsdagen. Nu är sommaren (nästan) över. Skolorna har börjat och vi är tillbaka på våra arbeten. Rutinerna är tillbaka och det gillar jag. Jag tycker att min kropp fungerar bäst med rutiner. Att jag vaknar ungefär samma tider, att jag äter ungefär samma tider osv. Men för att peppa er ytterligare så kommer här mina 12 bästa höstpepp. Har ni några höstpepp som borde in på min lista? Kommentera gärna här nedanför.

Hösten = nystart

 1. Nystart på träningen. Kanske har det varit lite för mycket bubbel på balkongen i sommar? Kanske har det blivit lite för mycket fikabröd eller kanske har det varit för varmt för att träna?
  Beroende på i vilken form du är eller vad du har för ambitioner, så sätt ett lagom mål. Du behöver inte teckna ett träningskort och börja träna 7 dagar i veckan.
  Tänk istället en löprunda i den kalla, krispiga men också otroligt friska höstluften varje vecka, varvat med promenader till och från jobbet.
 2. Boka in sig på någon kurs. Förra sommaren gjorde jag slag i saken och försökte anmäla mig på en keramikkurs. Det gick sådär, då kursen redan var full. Men snälla Studieförbundet Vuxenskolan sparade min anmälan och jag fick förtur till vårens kurs istället.
  Eller kanske vill du lära dig ett nytt språk? Anmäl dig till någon av höstens kurser.
Keramikkurs
Mina kreationer under våren
 1. Eller starta något hemma. Jag skulle tex vilja virka min egen disktrasa, men kan inte ens lägga upp maskor så jag kan börja. Jag kunde virka när jag gick slöjden i skolan, så förmodligen finns det lagrat någonstans långt där bak, men en rejäl tröskel att ta sig över.
  Kanske vill ni läsa mera böcker eller bli en mästare på att bygga fågelholkar?
 2. Städa undan sommarkläderna och sortera ut kläder som en inte vill ha kvar. Lämna till Röda Korset eller ifall det är trasigt, lämna till textilåtervinning.

Lyx på hemmaplan

 1. Hemester med att bo en natt på hotell. Att lyxa till det rejält och boka in en hemesternatt på ett hotell i sin egen stad eller kanske grannstaden.
Daniel 40 år
En bild från maj, då Daniel fyllde 40 år och jag överraskade med en hotellnatt i vår hemstad.
 1. Titta ut en ny serie att titta på i TV-soffan, gärna tillsammans med familjen eller din älskling.
 2. Boka in en biokväll. Kanske tillsammans med ett restaurangbesök eller så är det två helt olika kvällar med lyx.

Höst = införa förändringar

 1. Styra om matlagningen en aning. Jag värnar om vår jord och det är inte hållbart att äta så mycket kött som vi i västvärlden äter, så vi behöver alla öka mängden växtbaserade måltider. Vi behöver inte bli veganer över en natt, men att lägga till en (ytterligare) vegetarisk måltid varje vecka och att de andra dagarna försöka göra köttet till ett tillbehör snarare än huvudråvaran.
 2. PowerHour. Det här är något jag då och då försöker få till här hemma, och det går ett tag men så tappar vi bort det igen. Tanken är att avsätta en viss tid, det kan vara en halvtimme eller en hel timme. Då lägger alla bort sina telefoner och börjar städa i hemmet. Kan vara på sitt eget rum eller att någon städar sopskåpet – vad som görs spelar mindre roll, men en familj på fyra stycken hinner göra väldigt mycket på varsin halvtimme. Det är ju faktiskt 2 timmar effektiv städtid för en person.

Höst = mysa inomhus

 1. Köpa ljus. Hösten = tända ljus. Och när vi ändå är inne på tända ljus, gör den årliga checken på dina brandvarnare, så de har fungerande batterier.
 2. Tröja med hög hals. Myset att ta på en stickad tröja med hög hals. Att liksom kunna gosa in sig i tröjan medan en dricker en varm kopp te eller kaffe.
Mina 12 bästa höstpepp
 1. Alla höstens färger. Ta en promenad eller en löprunda och njut av höstens alla färger. Ta med något gofika och bara kom ut i den härliga höstluften. Vill ni uppleva ännu lite mera, så kom ut på en vandring. Svenska Turistföreningens fjällstugor har öppet till 27:e sept, så passa på!
Maria i Berchtesgaden
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

  • Ja, jag har också tänkt att jag ska kunna lära mig enkelt på Google, men än så länge är tröskeln (och andra aktiviteter – nästan så jag längtar till kallare tider så jag får mera tid inomhus) för hög. Men det kommer nog ska du se :)

Lämna ett svar