Vad är RunStreak egentligen?

-

Då jag springer RunStreak ända sedan 1:a maj 2020 och att jag läst på innan jag började, så känns det självklart för mig. Men bara för att jag vet, så är det långt ifrån självklart för gemene man. Vad är RunStreak egentligen?

RunStreak
En bild ifrån april 2020, jag behövde en bild för att göra mitt första inlägg om starten

RunStreak’s regler

Det finns egentligen bara en regel för att en ska få räkna sina rundor som RunStreak:

  • Att springa minst en engelsk mile (1609m) varje dag, inga undantag. Tar du en vilodag, så måste du börja om från noll igen.

Sen har jag läst på några sidor att löpningen ska vara utomhus (att löpband inomhus inte räknas), så det har jag själv tagit fasta på.

Varför jag började springa RunStreak

Historiken till att jag började springa var att jag satt hemma och jobbade varje dag pga Corona. Då jag bor sjönära, så ser jag över vattnet till Östersunds helikopterplatta. Jag vet att om jag springer tur & retur till helikopterplattan så får jag till 5 km löpning vilket kändes som minimisträcka ifall jag skulle sticka ut. Men så satt jag där dag efter dag och sköt på min löprunda. Det tar en stund att byta om, det tar en stund att springa 5 km, det tar en stund att komma hem och duscha och så ville jag dessutom hinna äta lunch. Så jag provar imorgon istället.

Problemet var att jag dagen efter sa samma sak. Jag provar imorgon istället.

Runstreak 60

Dags för att börja

Jag blev irriterad på mig själv att jag bara sköt det framför mig hela tiden och läste på kring RunStreak. Det fina med RunStreak är att det är så kort sträcka som behövs så jag kunde inte hitta på undanflykter längre. Att springa 10-15-20 min varje dag kan alla få in i sin vardag utan några större omplaneringar.

Jag bestämde mig för att börja den 1:a maj. Jag ville prova att springa varje dag i en månad. Jag fick med mig Daniel och frågade även mina vänner på Facebook ifall någon ville haka på. Och ja! Jag fick med mig 21 andra som ville springa eller gå (ifall en väljer att gå så kallas det WalkStreak, fortfarande minst 1,6 km och varje dag) varje dag under maj månad och vi skaffade en sluten Facebook-grupp för att kunna peppa varandra.

Runstreak 1
Dag 1 den 1:a maj 2020

Mot 100 dagar

Peppandet fungerade bra och jag tror att vi allihopa genomförde hela maj månad och valde att fortsätta i juni. För under maj månad hade jag läst på ännu lite mera och en text som sa att ”En riktig RunStreak är minst 100 dagar” vilket peppade mig att fortsätta. Det hade också varit relativt enkelt att springa varje dag under maj månad och i och med juni så blev det också varmare och ännu enklare att faktiskt komma ut. En väldigt bra tid att börja mitt försök.

Ett halvårs löpning varje dag

Jag klarade 100 dagar på min sista dag av semestern men tvekade faktiskt aldrig på om jag skulle fortsätta. Jag var pigg och frisk och gillade känslan av att springa varje dag, så jag fortsatte. Jag siktade först på 150 dagar och sen mot 183 dagar. 183 dagar är nämligen ett halvårs löpning och den skulle väldigt lägligt infalla på min födelsedag!

Runstreak 183
Löpning dag 183 vilket är ett halvår och också min födelsedag

Keep going strong

Jag passerade nyss 300 dagar och siktar såklart (!) på ett helt år. Det känns otroligt häftigt att jag lyckats springa varje dag i snart ett år och jag kommer dessutom att fortsätta efter årsdagen. Då är det 1:a maj igen och värmen börjar spridas i Jämtland. Att få plocka av sig något lager kläder och kunna springa utan broddar känns väldigt lockande i dessa dagar.

Häng gärna med mig på resan. Jag uppdaterar då och då här i bloggen, men i princip varje dag på mitt andra Instagramkonto: marcar1976

Vill du istället läsa om matlagning och bakning, så är den här bloggen helt rätt ställe! Du kan också se mina bloggbilder på Instagram: mariasmat.nu

RunStreak 286
I och med att isvägen öppnade mellan Östersund och Frösön så fick jag en ny runda att springa
RunStreak 300
RunStreak dag 300
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelIbiza 43
Nästa artikelFebruari 2021

2 KOMMENTARER

  1. Tack snälla! Jag får faktiskt nypa mig själv i armen emellanåt då jag inser att jag sprungit i drygt 300 dagar – jag som egentligen inte gillar att springa… men det är en enkel träningsform som går att utföra överallt och trots Corona, så det passar utmärkt senaste året.
    Om du vill testa, sätt upp ett lagom mål till att börja med. Jag började tex med målet en månad och rätt många dagar sprang jag bara 1,6-2 km också – just för att inte pressa kroppen mer än nödvändigt. Idag springer jag sällan kortare än 4 km. Lycka till och hör av dig om du vill ha mera pepp! :)
    Kram

Kommentera