Tjejmiddag på Internationella kvinnodagen

-

Igår var en speciell dag av flera anledningar. Saga hade namnsdag, en av mina bästa vänner fyllde år och sen Internationella kvinnodagen som vi egentligen inte kan prata nog om. Att eftersträva en jämlik vardag borde ligga i allas intresse och något jag kan tala mig väldigt varm om. Saga och jag enades om en tjejmiddag på Internationella kvinnodagen, bara vi två.

En av Sagas favoriträtter är Ceasarsallad med hemmagjord dressing, så det fick det bli. Jag har postat Ceasarsallad förut, men det är ett recept som vi knappast kan posta för många gånger, då det faktiskt är otroligt gott för lite insats. Om du inte har testat så gör det! Men kom ihåg den hemmagjorda dressingen – lite pyssel men såå mycket godare än färdigköpt!

Jag har gjort några olika varianter, både med kyckling, räkor och halloumi – alla med samma goda hemmagjorda dressing dock. Se mina varianter här. Här nedanför är en lite enklare sallad, då vi varken hade bacon eller tomater hemma. Men det gör inget – det blir lika gott ändå!

Salladen:

1 grillad kyckling
Romansallad
Parmesanost
Peppar
Ev valnötter

Börja med att rensa kycklingen och dela i mindre bitar (det går jättebra att förbereda dagen innan, så går det fortare på serveringsdagen). Riv parmesanosten smått.

Dags för montering: Ta en stor, snygg skål och bottna med stora bitar sallad. Lägg på kycklingbitar och valnötter. Toppa med parmesan och svartpeppar.

Dressingen:

2 msk rödvinsvinäger
2 tsk senap
1 vitlöksklyfta i bitar
2 äggulor
2 tsk sardellcreme på tub (går bra att utesluta)
salt och vitpeppar
Rapsolja
Riven parmesanost
Ev 0,5 dl Mjölk

Blanda och mixa vinäger, senap, äggulor, sardellcreme och vitlök. Späd långsamt med olja och smaka av när det känns lagom tjockt, ifall det blir för tjockt så späd med mjölk. Ta ner lite riven parmesan och kör mixern en kort stund till. Smaka ev av med salt och peppar, men det är inte heller säkert att det behövs. Häll upp i en annan snygg skål och servera på sidan.

Tjejmiddag på Internationella kvinnodagen
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera