Pannkakor med kornmjöl och mandeldryck

-

Ibland blir det bara inte som en har tänkt sig, eller temat ”att laga soppa på en spik” alternativt ”man tager vad man haver”. Jag körde lunchträning häromdagen och kom hem för att äta lunch. Det finns som regel alltid ingredienser hemma för att göra pannkakor, så jag kollade inte ens i förväg, utan satte igång att knäcka ägg. Sen visade det sig att jag nästan hade slut på både vetemjöl och mjölk. Det slutade istället med pannkakor med kornmjöl och mandeldryck och resultatet blev väldigt bra.

3 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl kornmjöl
1,5 dl vanlig mjölk
4,5 dl mandelmjölk
Salt

Knäck äggen och vispa sönder dem. Fyll på med vetemjöl samt kornmjöl och rör runt. Börja med en dl mjölk så blir det lättare att vispa och fortsätt med resten. Smaksätt med salt.

Ifall du har tid så får smeten gärna stå till sig några minuter innan du ska börja steka men det går också att börja direkt.

Värm en stekpanna och ta i lite flytande Smör & Rapsolja. Stek dina pannkakor och ät dem sedan tillsammans med en god sylt och gärna vispad grädde.

Saga gjorde tummen upp för pannkakorna och vi tyckte båda att de var godare än vanliga pannkakor. Så vem vet, det här kanske får bli mitt standardrecept framöver.

Pannkakor med kornmjöl och mandeldryck
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar