Pasta med ädelost och majs

-

Meatfree Monday och en snabb pasta med ädelost och majs kommer här. Det grundar sig lite i ett av mina allra äldsta recept som jag hittade på själv i 20-års åldern, men med en twist. Och snabba maträtter är väl alltid välkommet, eller hur?

Pasta för fyra personer
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
Valfri ädelost, jag hade 100 g Saint Agur
70 g färsk spenat
Majs (överbliven majs från fredagens tacomiddag)
1 tomat (också överbliven)
Peppar

Sätt igång en pastakastrull och ta även fram en annan kastrull. Lägg ner grädde och creme fraiche och låt det bli varmt. Lägg ner osten i mindre bitar så den får smälta. Fortsätt med färsk spenat, majs och en hackad tomat. Blanda runt så spenaten blir varm och tappar storlek.

Häll av pastan och häll ner allt i samma kastrull. Blanda runt och smaksätt med peppar. Häll gärna upp i en snygg skål – det är alltid roligare att äta då maten är snyggt presenterad! Tips tips.

Pasta med ädelost och majs
Pasta med ädelost och majs


Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera