Havrekakor med kolakräm

-

Mm, mm, mm… vilka goda kakor jag bakat idag. Lova mig att ni provar dem i helgen? Havrekakor med kolakräm som enligt Victoria även kan kallas Karlskogakakor. Om det finns någon historia kring Karlskoga och dessa kakor, kanske ni kan berätta för mig?

Havrekakor med kolakräm
ca 35-40 st

325 g smör
3 dl havregryn
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 ägg
3 dl socker

Kolakräm
150 g smör
3 dl florsocker
1 msk mjöl
2 msk kakao
2 msk vaniljsocker
5 msk grädde

Börja med att smälta smöret och dra det av plattan. Vispa samman ägg och socker och häll i det avsvalnade smöret. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner till en klumpfri smet. Fyll aluminiumformar till knappt hälften. Grädda i 175C ca 12-15 min.

Havrekakor med kolakräm
Havrekakor med kolakräm

Medan kakorna gräddas hinner du blanda ingredienserna till kolakrämen i en kastrull och koka upp så den tjocknar. Häll på ca 1 msk kolakräm i mitten på varje kaka medan de fortfarande är varma. Låt svalna och festa sedan på riktigt goda kakor.

Havrekakor med kolakräm
Havrekakor med kolakräm
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelRisotto med Taleggio
Nästa artikelAbsolut Hunk som fredagsdrink

Kommentera