Lindas fingermat och bloggmeetup på Skanör

-

Söndag, cykelsemester i Skåne och en spontan bloggmeetup. Då kan en hamna på Lindas fingermat på Skanör för en lång go brunch och catch up kring vad som händer.

Bloggmeetup

Det är bloggkompisar som jag träffade första gången i Kristianstad 2019 och vi har fortsatt följa varandra via sociala medier. När vi sedan sent omsider bestämde oss för att åka på vår cykelsemester, så tog vi kontakt med Travelsis Pernilla och Magdalena och undrade ifall de ville ses, då de bor längs vår färdväg. Såklart de ville ses och vi gjorde upp om att träffas på söndagen i Skanör. Samma morgon så fick vi också veta att FreedomTravel Helena och Peter var i närheten, så vi kunde träffas alla sex.

Bloggmeetup
Bloggmeetup

Skanör var redan bokat som träffpunkt och vi cyklade hela vägen ut och cyklade nästan på Pernilla och Magdalena vid parkeringen. Efter en kort catch up så kom också Helena och Peter från sin husbil. Vi blev visade runt bland de mjuka sanddynerna och diskuterade badhytterna som finns på många ställen runt kusten. När vi kom tillbaka till parkeringen bestämde vi oss för att slå oss ner hos Lindas fingermat, ett populärt matstopp.

Lindas fingermat

Lindas fingermat
Lindas fingermat

Linda Letelier Hansson som ni kanske känner igen från Sveriges mästerkock 2015, driver alltså eget i Skanörs hamn. I en liten bistro så lagar hon latinamerikanska specialiteter med skånska råvaror, däribland hennes berömda Empanadas (chilenska piroger).

Vi beställde Empanadas med köttfärs och även med ost och svamp och slog oss ner utomhus i solen. Då Linda visste vilka Magdalena och Pernilla var sedan tidigare, så kom hon ut och berättade om sin resa för oss. Från fembarnsmamma och lärare till Sveriges mästerkock och beslutet att starta restaurang 2016.

Chilenska empanadas

Och riktigt goda Empanadas! Helst med röran pebre på sidan. Den är tänkt mest till köttfärspirogen men jag tyckte att den var god även till ost och svamp. Jag fick titta i hennes bok och det slutade med att ett signerat exemplar följer med mig hem.

Boken Comfort Food
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Grillostbiffar med zucchini

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

    • Jag håller med, superroligt att få träffa er alla på en solig och skön dag! Boken är till mig själv och vi ska se vilka recept jag kommer att göra här hemma :)

Lämna ett svar