Maj 2021

-

Swish sa det och så var även maj 2021 över och vi har gått in i juni månad. Juni som är lika med skolavslutningar, stress att hinna göra klart sitt eget jobb innan semestern och det ljusa sommargröna utomhus. Jag älskar att vara utomhus dessa dagar, då solen och framför allt värmen återkommer till Norrland och en kan vara ute till sent på kvällen.

Vi har precis kommit hem från en långhelg i Skåne och där har sommaren kommit betydligt längre. Där blommade syrener för fullt, de gula rapsfälten sträckte sig mil efter mil och i rabatterna blommade flertalet blommor redan. Så jag fick en försmak på vad som komma skall även i Jämtland.

Men månadssammanfattning först. Vad hände i maj 2021? Både bra saker som gärna får hända igen eller dåliga saker som vi kan lära oss att undvika. Det är nyttigt med en tillbakablick då och då. Min månadssammanfattning handlar mest om bloggen och vilka inlägg ni gillat mest.

Det inlägg som fick flest visningar under maj 2021 visade att våren kommit med besked. En rabarberdrink med gin och bubbel toppade statistiken.

Rabarberdrink med gin och bubbel

Andraplatsen intogs av mina kakor med kondenserad mjölk tätt följd av rabarbersnittar. Jag är galet sugen på rabarber och nu har de faktiskt vuxit upp såpass att jag ska ta mig ett par stjälkar och baka med. Dessa rabarbersnittar är galet goda! Kom ihåg kardemumman som kompletterar rabarbern finfint!

Rabarbersnittar

Andra inlägg som är värda att nämna igen? Alvas TikTok Pommes var väldigt goda, så extra roligt att hon gjorde slag i saken.

Saga var också framme i köket och tillverkade vietnamesiska vårrullar som vi doppade i två olika såser. Mums!

Vietnamesiska vårrullar med kyckling

Min älgskavsgryta med kött från Jämtland var otroligt god! Passa på att tömma frysen på fjolårets kött och gör en sådan här panna. Jag lovar att ni blir lite extra omtyckta!

Jämtländsk älgskavsgryta

Bananplättar med endast tre ingredienser? Japp, det går alldeles utmärkt och goda blir de.

Bananplättar

Jag slutar med ett fika. Havrekakor med kolakräm som är underbart goda! Ni får bara inte missa dem. Gör en laddning och göm längst in i frysen, så ni kan plocka fram till er själva under hela sommaren.

Havrekakor med kolakräm
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera