Pandorato lättlunch

-

Skrollade förbi en bild från Coop på Instagram, där de postat om Pandorato lättlunch eller mellis. Och det är väl sådan mat som behövs nu när sommaren närmar sig. Jag är åtminstone inte lika hungrig i sommarvärmen utan nöjer mig gärna med en lättlunch/mellismacka.

Pandorato är en italiensk macka som det verkar finnas många recept av och det här får bli ett ytterligare. Jag läste att det var mozzarella och salamifyllda franskskivor som du doppar i en ägg/mjölkblandning och översatte det till fattiga riddare-smeten. Så här:

1 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl mjölk
(1 msk vetekli)
salt

4 bitar franska
1 mozzarellaost
2 salamiskivor
Basilika eller Timjan

En enkel sallad på sidan
Ev Fresco Sauce (El Taco Truck) att ringla över mackorna
Ev balsamvinäger att ringla över salladen

Vispa ihop pannkakssmeten i en bunke som rymmer franskskivorna. Sätt igång en stekpanna och ta fram franska. Skär av kanterna och lägg skivad mozzarella på två av bröden. Lägg på salami och någon av kryddorna samt den andra brödskivan. Tryck ihop dubbelmackan och doppa i pannkakssmeten.

Pandorato lättlunch

Stek dubbelmackan i smör i stekpannan tills den fått en gräddad yta på båda sidor. Dela brödet diagonalt och lägg upp på en tallrik tillsammans med en enkel sallad. Dekorera gärna med Fresco Sauce på mackorna och balsamvinäger över salladen.

Ät din Pandorato lättlunch och känn den mättnadskänslan komma lite lagom.

Pandorato lättlunch

Jag hinner tänka att det går att experimentera med en massa olika fyllningar, doppa i pannkakssmet och sen grädda. Det mesta borde kunna bli gott. Fram för mera lättlunch i sommarvärmen!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar