Fika till FotbollsEM i England

-

Idag börjar FotbollsEM i England för Sveriges del. Kl 21.00 startar första matchen mot Nederländerna – en match där båda lagen är vinsttippade för hela EM. Jag hörde också att Sveriges match ikväll är den match där det sålts flest biljetter (förutom hemmanationen Englands matcher såklart).

Jag tycker att vi ska peppa inför Sveriges match hela dagen och kanske vill ni baka en fotbollsinspirerad kaka? Jag har gjort några genom åren och jag passar på att pusha för dem igen.

Först ut kommer min fotbollsplanskaka. En sockerkaka i en fotbollsplansform och sen pimpad som en fotbollsplan. Med linjer, hörnflaggor och en fotboll såklart! Baket engagerade hela familjen hela dagen och vi var så nöjda med resultatet!

Nästa kaka har också fotbollstema i form av svenska färger. Sverigecookies garnerade med blått och gult slinker ner hos de allra flesta. Daniel engagerade sig även i dessa kakor och agerade modell i bakgrunden.

Sverigecookies med blå/gula Non Stop

En tredje väldigt god kaka är Silviakaka i VM-färger. Silviakaka går alltid hem hos alla och inför stora idrottsevent brukar det säljas strössel i blått och gult.

Silviakaka i VM-färger
Silviakaka i VM-färger

Oavsett vad ni fikar eller peppar med så hoppas jag att ni sitter bänkade ikväll och tittar på FotbollsEM i England kl 21.00. Hejar fram Sverige till vinst!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar