BananTigerkaka som gott fikabröd

-

Här hemma så går bananerna åt som smör i solsken, då Daniel gärna äter både en och två efter varje träningspass. Men den här veckan hade jag istället köpt hem extra många bananer så jag skulle kunna baka min BananTigerkaka som gott fikabröd. Ifall ni inte har någon Daniel i ert hushåll, så är det också ett bra sätt av göra av med bananer som börjat bli bruna.

BananTigerkaka

Så här kommer en klassisk Tigerkaka men även en Banankaka. Allt i ett och så gott!

200 g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl mjölk
2 mogna bananer (ju brunare desto sötare)
Riven kokos eller ströbröd för att bröa formen

Ta fram smöret en stund innan så det hinner bli rumsvarmt. Ta fram en sockerkaksform och bröa den med riven kokos eller ströbröd. Sätt också igång ugnen på 175 grader.

Mät upp socker i samma bunke som smöret och vispa det med en elvisp. Knäck i ett ägg i taget och fortsätt vispa.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål på sidan. Sikta ner mjölet och vänd runt din smet, fyll på med mjölk så blir det lättare att röra.

Dela upp smeten i två skålar. Mosa bananerna och blanda ner i den ena ljusa smeten och blanda ner kakao i den andra.

Varva smeterna i formen och dra gärna ett varv med en gaffel, så du får fram tigermönstret i kakan. Sätt in och grädda i nedre delen av ugnen, 30-45 min, prova med en sticka för att se att kakan är klar (jag behövde 45 min på min kaka) och har släppt från kanterna.

Ta ut formen och låt den stå ca 10 min, lägg sedan på en tallrik och vänd alltihopa upp och ner, så kakan lossnar. Låt svalna med formen kvar så blir kakan saftigare.

Servera BananTigerkaka som den är eller som en enkel efterrätt med vispad grädde och jordgubbar.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar