Andersjöåfallet i Hamra, Funäsdalen

-

I början av juli så var vi en helg i Funäsdalen. Dels för att fira Saga som fyllde 18 år, dels för att spana in vår kommande lägenhet som byggs just nu men också för att upptäcka mera av området. Jag fastnade för ett besök till Andersjöåfallet i Hamra, ett vattenfall som ligger väldigt nära vägen och där det finns trappor upp längs med vattenfallet.

Andersjöåfallet ligger i som sagt i Hamra och för att komma dit så åker du genom Funäsdalen och vidare mot Röros i Norge. Passera Tänndalen och även Hamra, så ser du snart en skylt till höger. Här finns en parkering och en informationstavla. Här går du ner mot vattnet och hittar en rastplats med både bord, bänkar och en grillplats. Strax bortanför borden är också den nedersta delen av Andersjöåfallet.

Vi gick uppför trapporna i lugn och ro, stannade här och där och passade på att ta bilder av en väldigt fin fors.

Det är en lång fors, så du har 303 trappsteg framför dig när du börjar. Det kan låta mastigt men det finns naturliga stopp längs vägen och även sittplatser ifall du behöver vila.

Maria Andersjöåfallet

När vi var nöjda med Andersjöåfallet i Hamra, så satte vi oss i bilen och åkte de sista kilometrarna till norska gränsen. Ett par bilder vid själva gränsstenen innan vi tog sikte på Funäsdalen igen. Om ni har tid, så kan jag också rekommendera ett besök till Röros i Norge. En mysig liten stad som vi besökte på vägen mot Galdhöpiggen 2018.

En ommålad gränssten möttes vi av. Då jag åkte förbi 2018 så såg samma sten ut så här.

Norgetrip
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar