Matigare dipp med hamburgerkött och pepparrot

-

Ofta när jag äter chips och dipp på sommaren, så är jag egentligen lite hungrig. Men i sommarvärmen så väljer jag ibland den enkla lösningen och tar chips och dipp. Jag blir tillfredsställd en stund, men ganska snart hungrig igen. Därför gjorde jag en matigare dipp med hamburgerkött och pepparrot. Jättegott och något jag absolut kommer att göra igen.

Jag gick nämligen på semester igår eftermiddag, så jag gick direkt ut i sommarvärmen och njöt av min lediga tid. När jag kom hem igen, så var jag egentligen hungrig men ville helst sätta mig på balkongen och fira med lite bubbel. Jag valde bort att laga middag och öppnade chipspåsen istället.

Ni har säkert sett andra matigare dippar med just Philadelphiaost. Jag gjorde bland annat en magiskt god och somrig Philadelphiadipp med rom och gräslök vid midsommar. Även min rökta laxröra att skopa upp på matigare tunnbrödchips är verkligen sommar!

1 ask Philadelphiaost Pepparrot, 175 g
0,5-1 dl creme fraiche
Ev extra pepparrot från tub, beroende på hur stark pepparrotssmak du gillar
10-15 skivor hamburgerkött (eller ännu hellre renkött ifall du får tag i)
1 liten rödlök
Svartpeppar

Valfria chips, jag gillar stabila Svenska Lantchips som håller ihop bättre. Lite dyrare men mycket godare

Blanda Philadelphiaost och creme fraiche i en bunke. Ta ev mera pepparrot ifall du gillar smaken. Finhacka hamburgerkött och rödlök och blanda ner. Smaksätt med peppar. Lägg över dippsåsen i en snyggare skål.

Ta fram ett snyggt fat och ställ skålen i mitten. Sprid ut goda chips runt om och ställ fram fatet mitt på bordet. Dippa och skopa upp lite av dippsåsen tillsammans med bubbel i glaset och semestern är här!

Matigare dipp med hamburgerkött och pepparrot
Matigare dipp med hamburgerkött och pepparrot
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Kommentera