Här kommer en väldigt god liten rätt. Att servera som tilltugg på små brödbitar, som en förrätt på mellanstora brödbitar eller som middag med en eller två brödbitar. Tomatbruschetta med nektariner är en sommarrätt då nektarinerna är i säsong och så goda! Att det är sommar & semester betyder också att det inte är så noga. Ta vad ni har och rodda ihop lite snabbt. Det behöver inte vara så snyggt – det blir gott ändå!
Jag fick inspirationen inne hos Jennie Walldén och hennes instagram men har ändrat lite till min egen variant.
8-10 cocktailtomater
2 nektariner
0,5 finhackad rödlök
Olivolja
Balsamvinäger
Ca 150 g chèvre
Ca 1 dl creme fraiche
0,5 vitlöksklyfta
Salt & peppar
Färska basilikablad
Valfritt bröd som går att smörsteka (för oss blev det Levain-franska från närmaste butik då vi var för sent ute för att besöka ett bageri. Så gör inte som mig, utan köp ett riktigt gott surdegsbröd på bageri istället. Det skiljer endast några kronor, men det är så mycket godare!)
Börja med att hacka ihop tomater och nektariner. Skär dem i cm-stora bitar och lägg i en skål. Ta gärna med en finhackad rödlök också om du har. Smaksätt med olivolja, balsamvinäger samt salt & peppar. Blanda runt och ställ åt sidan.
Kantskär din chèvreost och dela i mindre bitar. Mosa osten lite slarvigt tillsammans med creme fraiche så du får en hyfsat bredbar massa. Finhacka en halv vitlöksklyfta och blanda ner också.
Båda dessa skålar går att förbereda. Det är till och med bara bra om tomat- och nektarinblandningen får stå till sig någon timme för bättre smaker.
Rosta bröden genom att smörsteka dem i en stekpanna. Bred ut av din chèvreblandning och lägg sedan på tomat- och nektarinblandningen. Toppa med ytterligare lite peppar och färska basilikablad.
Servera din tomatbruschetta med nektariner på balkongen eller uteplatsen och njut av sommarvärme samt ledig tid.
En annan riktigt god bruschetta, eller macka som jag valde att kalla det i förvirringen, är denna Burratamacka med grillad paprika. Mums för enkla tilltugg!
Eller min bruschetta med fetaost och ugnsrostade tomater från förra året. Mm vad gott! Det vattnas i munnen bara för att jag skriver om det.