Bruschetta med burrata och tomatsallad

-

Åh, jag måste få berätta om vår fredagsförrätt. Det fungerar också utmärkt att äta som ett tilltugg. Snabbt fixat och så gott! En bruschetta med burrata och tomatsallad som inte låter så märkvärdig, men väl värd att prova.

Jag valde att använda svenska stora tomater då jag inte hittade svenska cocktailtomater. Jag vill inte köpa fraktade grönsaker när det är högsäsongen här hemma – jag stödjer hellre svenska bönder odlare.

Även brödet är lokalproducerat hos en bagare på Frösön. Så gott att köpa bageribakat bröd då och då, det är mycket mera bröd än de luftiga limporna en köper i affären. Så om du vill göra denna bruschetta, köp ett riktigt gott bröd att ha som botten.

För två personer:

4 skivor surdegsbröd (eller en skiva var om det är lite större)
Ev 1 vitlöksklyfta att gnugga brödet med
1-2 burrataostar (jag hade bara en, men det räckte för oss)

Tomatsallad:
2 tomater
0,5 rödlök i tunna skivor
Hackad färsk basilika
En god raps- eller olivolja
Salt & Peppar

Börja med tomatsalladen. Hacka tomaterna i mindre bitar och blanda med skivad lök och hackad färsk basilika. Smaksätt med en god olja samt salt & peppar. Blanda runt och ställ åt sidan.

Skär brödet i skivor och stek det i en stekpanna med lite olja i botten. Gnugga ev en vitlöksklyfta på den stekta ytan och lägg upp på en assiett. Fördela ut burrataost så alla skivor får lika mycket. Lägg på av tomatsalladen och toppa med lite svartpeppar för att det ska se snyggt ut. Även ett färskt basilikablad gör sig fint!

Bruschetta med burrata och tomatsallad
Bruschetta med burrata och tomatsallad
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar