Stekt ris som middag

-

Nästan alltid då jag kokar ris så blir det en liten eller en stor skvätt kvar i riskastrullen. Oavsett om jag kokar lite eller mycket, så blir det (nästan) alltid kvar. Oftast äter jag upp riset till något annat dagen efter men ibland gör jag stekt ris som middag dag två.

Stekt ris är så enkelt och så gott! En billig rätt dessutom, helst nu när både vitkål och morötter är i säsong.

1 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 bit vitkål, ca 3 cm bred från ett vitkålshuvud
Rapsolja
Curry
ca 3 dl kokt jasminris
2 ägg
1-2 nävar haricot verts
Salt och peppar
Soja
Ev cashewnötter eller jordnötter
Ev Sweet-chilisås

Börja med grönsakerna. Hacka lök och vitlök. Skala och skiva moroten i smala strimlor, ca 3 cm långa. Skär vitkålen i smala strimlor. Värm upp en stekpanna och häll i lite olja. Stek grönsakerna på medelhög värme i några minuter. Rör om och ta lite mera olja om det håller på att koka torrt. Krydda med curry, salt & peppar samt soja.

Stekt ris som middag

Ta fram haricot verts från frysen och lägg i en djuptallrik. Häll på kokande vatten och låt stå ett par minuter så de hinner tina.

Häll ner det kokta kalla riset och rör ut det i stekpannan. Låt steka en kort stund och smaka av kryddningen. Avsluta med att knäcka i ett ägg i taget och röra runt så ägget blandas in.

Toppa till slut din rätt med haricot verts och nötter. Servera stekt ris som middag vilken dag i veckan som helst – allt för att få en god billig middag istället för att kasta mat.

Stekt ris som middag
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar