Cookies by Saga

-

Det är speciellt att ha stora barn. Häromdagen kom jag hem från en intensiv arbetsdag och det står en burk cookies by Saga på bänken. Bredvid burken så har hon också skrivit ner sitt recept, så att jag enkelt ska kunna blogga om hennes kakor. Söta omtänksamma Saga!

Saga har hittat receptet på Youtube och översatt det till svenska mått, men för säkerhets skull skriver jag även de amerikanska måtten.

2 cups vetemjöl (4,6 dl)
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
0,75 cups smält smör (1,8 dl)
1 cup farinsocker (2,36 dl)
0,5 cup strösocker (1,2 dl)
1 tsk vanijsocker
1 ägg
1 äggula
2 cups hackad choklad eller chokladknappar (4,5 dl) (alternativt hälften choklad, hälften nötter)

Sätt ugnen på 325 grader Farenheit (162 grader Celsius)

Blanda ihop degen i en stor bunke och rulla sedan cookies-bollar, ca 3-4 cm i diameter. Lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt med stora mellanrum och sätt in i ugnen.

Grädda dina cookies ca 10-15 min. De flyter ut en del så därför är det viktigt med mellanrum. Låt kakorna svalna och njut av goda kakor till nästa fikastund. Jag passade på att fika cookies by Saga framför Hela Sverige Bakar. Passande kvällsfika!

Cookies by Saga
Cookies by Saga
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelHoly Greens i Helsingborg
Nästa artikelMora-Nisse som shot

Kommentera