Smördegskorg med rökt fläskkarré

-

Här kommer ett förslag till en enkel och god förrätt på nyårsafton. En smördegskorg med rökt fläskkarré i en röra. Passar utmärkt till lite bubbel i glasen.

Jag gjorde för två personer men det är bara att dubblera om ni är fler.

1 ark fryst smördeg (den frysta smördegen är utan palmolja, den färska är med, så välj gärna den frysta)
Rökt fläskkarré (eller annat rökt kött)
1 liten rödlök
2 msk Philadelphia eller annan färskost
2 msk Creme fraiche
Grönkål
Peppar

Ta fram din smördeg så den hinner tina. Sätt ugnen på 200 grader och kavla ut smördegen åt båda håll en aning så den blir lite större. Dela arket på hälften och lägg ner den i någon portionsform som tål att stå i ugnen. Jag penslade ugnsformen, så jag enkelt skulle få loss min korg när den var klar. Försök också att få lite häng på kanterna, så smördegen inte sjunker ihop i ugnen.

Ta fram en skål och dela rökt kött i små tärningar. Finhacka rödlöken och lägg allt i skålen. Blanda ner färskost, creme fraiche och små bitar grönkål. Blanda runt så allt täcks av färskost-smeten.

Ta ut portionsformarna när smördegen är klar och pilla ut dem försiktigt. Lägg upp på snygga assietter och lägg en klick av din röra i korgen. Avsluta med ett par drag svartpeppar på toppen.

Smördegskorg med rökt fläskkarré
Smördegskorg med rökt fläskkarré
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar